Mi-a tot stat gândul să vă arăt o astfel de rețetă de foarte mult timp, așa că iată ce am pregătit pentru voi: mini-omlete cu legume la cuptor în forme de brioșe. Sunt delicioase și ușor de făcut.
Cu toții cred că vrem rețete simple, ușoare și rapide, mai ales pentru diminețile agitate, când suntem mereu pe fugă și uităm sau nu mai avem timp să luam micul dejun. Corect? În privința asta m-am hotărât să vă arăt una dintre cele mai la îndemână rețete de mic dejun, care sunt sigură că o să te încânte la nebunie: omletă cu legume la cuptor în forme de brioșe. Cât de tare e asta?
Acest gen de omletă în forme de brioșe reprezintă un mod diferit și atractiv, zic eu, prin care poți să folosești ouăle. După părerea mea, ouăle mi se par unele dintre cele mai versatile ingrediente/produse de bază, care nu ar trebui să lipsească din bucătăria nimănui. De data aceasta am ales să adaug în aceste mini-omlete doar legume, nu și brânzeturi (telemea, cașcaval, mozzarella etc.). Să știți că puteți să vă lăsați imaginația să zboare și să faceți diferite combinații de legume și brânzeturi. Este o rețetă prea ,,permisivă”, ca să nu ,,vă jucați” cu ea. Folosiți orice aveți prin casă. Ceva bun tot iese. Vă promit!
De unde am luat formele de brioșe?
Formele de brioșe le-am cumpărat din Pepco și mi se par că sunt cele mai bune din câte am încercat până acuma. Și când fac muffins dulci, dar și de data aceasta, nu am avut probleme mari în a desprinde conținutul din forme. Setul de forme conține 24 bucăți și costă 4,99 lei. O afacere bună.
Aceste mini-omlete în forme de brioșe merg de minune la micul dejun, pot fi pregătite în avans pentru că rezistă la frigider și 3-4 zile. Dacă simți nevoia să le încălzești, poți să le pui pentru câteva secunde în cuptorul cu microunde sau la cuptor câteva minute. Sunt perfecte și pentru pachetul cu mâncare pentru job sau facultate/școală, alături de niște telemea, legume la alegere și crackers sau pâine (vezi cum am procedat eu în poza de mai jos).
Hai să vedem cum se pregătesc aceste mini-omlete:
____________________________________
INGREDIENTE (pentru 12 bucăți)
12 ouă
180 gr. ciuperci (de la borcan sau conservă, gata tăiate felii)
60-70 gr. porumb fiert (de la conservă)
1 ardei kapia mare (aprox 80 gr.)
2 fire de ceapă verde
sare și piper (după gust)
____________________________________
PREPARARE
Bate ouăle într-un bol încăpător. Pentru a-mi ușura munca și a scurta din timp, am folosit blenderul de mână și am mixat ouăle timp de 10 secunde.
În bol peste ouă pune ciupercile tăiate mai mărunt, ardeiul kapia tăiat cubulețe, ceapa tăiată mărunt și porumbul fiert. Condimentează cu sare, piper și amestecă.
Umple 12 forme de brioșe cu această compoziție, lăsând loc aproximativ de un deget (nu le umple până sus pentru că ele vor crește). Pune-le pe o tavă și bagă-le la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 27-30 minute.
Lasă să se răcească un pic înainte de a le desface din formele de brioșe.
Eu am folosit brioșe de hărtie destul de mari (am menționat mai sus de unde le-am cumpărat), dar dacă nu găsești forme asemănătoare și ai forme normale, mai mici, să știi că vei avea nevoie de mai mult de 12 forme, dacă vei folosi aceleași cantități ca cele enumerate în lista de ingrediente.
Dacă nu vreți să faceți în forme de brioșe, să știți că am o rețetă de omleta la cuptor cu legume si feta, pe care am făcut-o într-o tavă, apoi am tăiat-o în bucăți potrivite.
Poftă mare!
Cu drag, Nicoleta!
Lasă un comentariu