Mini tarte cu camembert și struguri este alegerea mea pentru o gustare/desert rapid oricând. Se face extrem de simplu și rapid, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, iar rezultatul este pe măsură.
Eu am făcut aceste mini tarte cu camembert și struguri la provocarea Ile de France Cheese, cu ocazia Zilei Naționale a Franței (14 iulie) și mi se pare o idee foarte bună. Știm deja cu toții că francezilor le place brânza, la care asociază oleaginoase și fructe.
În cazul acesta am folosit Petit Camembert, struguri negrii și miez de nucă. Mai mult decât atât, le plac și patiseriile, sunt chiar renumiți pentru lanțurile lor de patiserii. Tocmai de aceea, mini-tartele sunt făcute din foietaj.
Toate ingredientele s-au îmbinat perfect și a ieșit tare delicios!
Vă invit să vedeți cum am făcut aceste mini tarte cu camembert și struguri.
____________________________________
INGREDIENTE
1 aluat de foietaj (400 gr.)
250 gr. Petit Camembert Ile de France
200 gr. struguri negri (poți să folosești și rose sau albi)
3 linguri miere
50 gr. nuca (poate fi opțională sau înlocuită cu alt tip de oleaginoase)
____________________________________
PREPARARE
Lasă la decongelat aluatul de foietaj.
După ce s-a decongelat întinde-l cu sucitorul de câteva ori până ajunge la dimensiunea de 30×30 cm. Taie-l în părți egale, altfel încât să rezulte 9 pătrățele.
Așează pătrățelele pe o tavă acoperită cu foaie de copt.
Împunge pătrățelele cu furculița în mijloc.
Așează în mijloc miezul de nucă tocat mărunt, camembertul tăiat în felii subțiri și strugurii tăiați în jumătate, lăsând liber de aproximativ un deget marginile pătrățelelor.
Sâmburii strugurilor poți să îi scoți dacă dorești. Eu i-am scos.
Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 18-20 minute, până brânza se topește și marginile foietajului se rumenesc.
Lasă să se răcească pentru 10-15 minute, apoi pune miere peste fiecare mini tarte cu camembert și struguri.
Servește cu poftă!
Cu drag, Nicoleta!
Alte rețete cu camembert:
Camembert copt cu rosii si masline
Lasă un comentariu