Mousse de ton cu crema de branza

Mousse-ul de ton cu cremă de brânză, porumb, roșii uscate și ceapă verde este una dintre rețetele mele preferate și o repet ori de câte ori am ocazia. Una dintre cele mai recente ocazii a fost ziua mea și nu m-am putut abține să nu o pregătesc, ca să-i încânt și pe prietenii mei cu acest preparat.

mousse de ton cu crema de branza

Pentru acest mousse practic ai nevoie doar de 2 ingrediente de bază: tonul și crema de brânză, pentru că celelalte ingrediente pot fi omise sau chiar înlocuite cu altele. Rămâne la alegerea ta ceea ce vrei să mai pui (ex: capere, masline, chives). Pe cât de simplu este de făcut această rețetă, pe atât de delicioasă este și se face în maxim 15-20 minute.

mousse de ton rio mare cu crema de branza

I-am dat numele de ,,Mousse de ton cu cremă de brânză” pentru că are o textură foarte fină. Este de fapt o pastă / o cremă fină de ton. Poate înlocui orice salată clasică care se face la ocazii / mese festive, puteți să ungeți niște bruschete sau tartine cu această compoziție și vă asigur că o să dați pe spate orice invitat.

Iată de ce ai nevoie pentru a face acest mousse delicios:
____________________________________
INGREDIENTE
8 cutii mici de ton (aproximativ 300 gr.)
200 gr. cremă de brânză light
60 gr. roșii uscate, simple la pungă, nu în ulei (le-am luat din Lidl)
100 gr. porumb fiert
1-2 fire de ceapă verde
2-3 linguri zeamă de lămâie
sare și piper (după gust)

mousse de ton cu crema de branza
____________________________________
PREPARARE
Stoarce bine uleiul din coservele de ton, apoi pune tonul într-un bol încăpător. Dacă folosești ton în suc propriu, atunci stoarce tot lichidul din conservă. Pune crema de brânză și zeama de lămâie în același bol peste ton, apoi cu ajutorul unui blender vertical/de mână, blendează ingredientele până totul devin o pastă fină. Insistă cu blendatul până obții consistența dorită.

mousse de ton rio mare cu crema de branza

În același bol adaugă porumbul fiert, ceapa verde și roșiile uscate tăiate mai mărunt, apoi amestecă totul bine cu o lingură. La final condimentează cu sare și piper după gustul tău.

Servește mousse-ul de ton cu cremă de brânză pe felii mici de pâine, pe crakers sau să-l pui în niște mini tarte.

mousse de ton cu crema de branza

De asemenea poți să pui 2-3 linguri din această compoziție peste niște lipii, să le rulezi, să lași lipiile la rece aproximativ 1 oră, apoi să le tai în bucăți mai mici. Eu așa am făcut la ziua mea, vezi poza mai jos.

lipii umplute cu mousse de ton

În plus, ca să-ți mai dau o idee, lipia umplută cu acest mousse poate fi luată și la pachet la job, școală/facultate pentru masa de prânz.

mousse de ton cu crema de branza

Atenție: mousse-ul se întărește puțin după ce este lăsat la rece și nu mai este la fel de fin ca în momentul în care l-ai terminat de făcut. Acest lucru se datorează cremei de brânză din compoziție, care devine mai solidă în momentul în care o lași la frigider.

Dacă nu mănânci tot mousse-ul în ziua respectivă, acoperă bolul cu o folie sau pune-l într-o caserolă și acoper-o cu un capac. Rezistă câteva zile la frigider (3-4 zile) și este la fel de proaspăt și bun.

Vă recomand să faceți și voi această rețetă de mousse de ton, sunt sigură că o să vă placă la nebunie!

mousse de ton cu crema de branza

Cu drag, Nicoleta!

Alte rețete cu ton:
Crostini cu mousse de ton si aperifrais
Cartof dulce umplut cu ton, ceapă roșie și porumb
Salata cu ton și mazăre verde
Ouă umplute cu ton

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu