Am făcut cele mai bune Naan Bread (pâinici naan), pentru care am avut nevoie doar de două ingrediente: făină și iaurt grecesc. Este o rețetă atât de simplă, încât pare o joacă de copil.
Aceste naan bread seamănă foarte mult cu lipiile indiene, dar sunt la fel de elastice și de gustoase. Le mai găsiți și sub denumirea de ,,flatbreads”.
În timp ce retețele clasice de paine naan se fac cu făină, drojdie, apa, ulei de măsline, lapte și iaurt, eu am descoperit căutând prin largul internetului această rețetă de naan doar din două ingrediente de bază: făină și iaurt. Metoda de lucru este aceeași.
Se pot mânca simple, însă eu le-am servit cu un amestec de ulei, usturoi și pătrunjel. Sunt extraordinar de gustoase așa!
____________________________________
INGREDIENTE
350 gr. iaurt grecesc 2%
450 gr. faină
1 linguriță sare (sarea nu am pus-o la socoteală ca ingredient)
*poți să folosești orice iaurt natural, însă să nu fie degresat (ex: 0% grăsime), ci să fie 2% sau peste 2% grăsime
____________________________________
PREPARARE
1. Pune iaurtul și sarea într-un bol, apoi adaugă făina treptat.
2. Amestecă inițial cu lingura, apoi cu mâna pe parcurs ce adaugi din cantitatea de făină, ca și cum ai frământa. Poate ți se va părea că e multă făină, însă crede-mă că de atâta ai nevoie.
3. După ce ai adăugat toată faină, adună aluatul într-o formă de bilă, acoperă bolul cu un prosop și lasă aluatul la ,,odihnit” pentru 30 minute.
4. Împarte bila în 4 părți mari, apoi fiecare parte în câte două părți mai mici. În total vor fi 8 bucăți.
5. Ia câte o bucată, ruleaz-o puțin în mâini ca să îi dai o formă rotundă, apoi întinde-o cu sucitorul pe masa de lucru acoperită cu puțină făină.
6. Forma întinsă nu trebuie să fie neapărat perfect rotundă, ci cum îți iese. De asemenea nu insista mult cu întinsul, ca să nu fie foarte foarte subțire.
7. Unge o tigaie cu puțin ulei, apoi prăjeste fiecare bucată de aluat, câte 2-3 minute pe fiecare parte, până se rumenesc frumos.
Pentru a le servi, am uns fiecare naan bread cu un amestec de: 50 ml ulei, 2 căței de usturoi zdrobiți, un praf de sare și o mână de pătrunjel tăiat.
Muuuuusai să le mâncați așa, cu amestecul acesta!
Simple pot înlocui pâinea sau o lipie 😁
Ay, Dios Mío ce bine am mâncat! ❤
Rețete de pe blog cu care poți să mănânci aceste naan:
Curry cu naut si lapte de cocos
Pui curry cu orez
Tikka Masala cu naut si orez basmati
Crema de vinete cu iaurt grecesc
Hummus cu ardei copt
Salata de oua cu branza pufoasa
Lasă un comentariu