Naut crocant la cuptor

Fac naut crocant la cuptor foarte des pentru că pot să îl mănânc ca o gustare, să îl pun în salate sau chiar în loc de crutoane la supele creme.

Naut crocant la cuptor - foodieopedia.ro

Rețeta de naut crocant o știu de mulți ani și a venit ca o inspirație pentru momentele în care voiam o gustare proteică vegană, bogată în fibre, foarte rapidă de făcut și sățioasă. Năutul îl folosesc în foarte multe rețete și vreau să vă enumăr câteva de pe blog, poate vă inspiră:

Sper să vă placă rețeta aceasta de naut crocant la cuptor și să o pregătiți și voi cât de curând!

Naut crocant facut la cuptor - foodieopedia.ro

____________________________________
INGREDIENTE

1 conservă de năut fiert (400 gr.)
1 lingură de ulei de măsline
Condimente după gust: sare, piper, boia, usturoi granulat
Ierburi aromatice la alegere: busuioc uscat, oregano, rozmarin

____________________________________
PREPARARE

Mai întâi pune năutul din conservă într-o sită și limpezește-l bine sub un jet de apă.

Așează năutul pe o farfurie acoperită cu șervețele, apoi șterge-l bine de apă cu șervețele de bucătărie.

Pune năutul șters pe o tavă acoperită cu foaie de copt, stropește-l cu puțin ulei, condimentează-l cu ingredientele și ierburile aromatice menționate mai sus, apoi amestecă.

Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 200°C, pentru 25-30 minute.

Amestecă năutul în tavă după 15 minute.

Asta e tot.

Eu cel mai des îl consum ca o gustare sau când mă uit la filme/seriale în loc de alt snack.

Se poarte servi imediat după ce l-ai scos din cuptor sau poate fi păstrat într-un borcan ermetic sau caserolă cu capac și consumat peste ceva timp. Recomandarea mea este să îl consumi imediat cât timp este crocant. Cu timpul devine moale.

Naut crocant reteta la cuptor - foodieopedia.ro

Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram:@nicoleta.catargiu

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu