Negresa cu dulceata de capsuni

Negresa cu dulceata de căpsuni este un desert care cu siguranță o să fie pe placul tuturor din familie. Este pufoasă, aromată și este visul oricărui iubitor de ciocolată.

Negresa cu dulceata de capsuni - foodieopedia.ro

Am pregătit această negresa cu dulceata de căpșuni la provocarea celor de Vegis.ro, care împlinesc 11 ani de activitate. Mi-au dat mână liberă să fac un desert care cred că s-ar potrivi cu această ocazie, așadar am ales să fac o negresă. În compoziția acesteia am pus dulceață de căpșuni fără zahăr și am aromat-o cu pasta de vanilie. La decor am ales o crema de ciocolată, care este ușor amăruie, plus câteva felii de căpșuni și frunze de mentă, pentru a echiliba gustul de ciocolată.

Negresa cu dulceata de capsuni - foodieopedia.ro

Rețeta aceasta de negresa cu dulceață de căpșuni poate fi încadrată în categoria rețetelor de post/vegane, pentru că nu am folosit ingrediente de origine animală în compoziție (ex: ouă, lapte, unt).

Chiar și așa, a ieșit o prăjitură pufoasă, delicioasă și sper să fie și pe placul vostru.

Tip: compoziția poate fi pusă și într-o formă rotundă de tort.
____________________________________

INGREDIENTE

300 gr. făină albă tip 000
350 ml. apă minerală
30 gr. cacao
100 gr. zahăr
100 ml. ulei vegetal
1 pliculeț de praf de copt
un praf de sare
1 lingură de pasta de vanilie
200 gr. dulceață de căpșuni
Decor: 4 linguri de crema cu ciocolată amăruie, căpșuni, frunze de mentă

ingrediente negresa cu dulceata - foodieopedia.ro
____________________________________

PREPARARE

Amestecă într-un bol zahărul, apa minerală, uleiul, pasta de vanilie și uleiul.

Pune în bol făina, praful de copt, cacaoa, praful de sare și amestecă totul cu un tel până se omogenizează.

Adaugă în bol cele 200 gr. dulceață de căpșuni și amestecă iar.

Toarnă compoziția într-o tavă acoperită cu foaie de copt. Am folosit una de 20×25 cm, însă dacă vrei ca prăjitura să nu iasă așa de înaltă, poți să folosești o tavă mai mare, de exemplu: 30×25 cm.

Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180C pentru 30-35 minute sau până trece testul scobitorii.

Lasă negresa cu căpșuni să se răcească complet.

Între timp pune borcanul cu crema de ciocolată într-o oală cu apă fierbinte. Lasă-l acolo câteva minute până crema devine mai lichidă.

Pune crema de ciocolată deasupra blatului după ce acesta s-a răcit, apoi taie blatul în bucăți.

Decorează fiecare bucată cu felii de căpșuni și frunze de mentă.

Cum vi se pare?

Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram:

Alte deserturi ciocolatoase de pe blog:

Tort de ciocolata din 2 ingrediente
Guguluf cu ciocolata si cafea
Tarta cu ciocolata si tahini
Banana Bread cu ciocolata si alune de padure

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

3 Comments

  • Alexandra Voicu
    octombrie 17, 2023 10:04 pm

    Am facut astazi aceasta reteta, cu mici modificari, in functie de ce aveam in casa, iti multumesc pentru ea, este foarte interesanta si ma bucur ca am incercat-o 🥰

    Am folosit dulceata de cirese (cred) si fiindca erau fructele intregi, s-au dus la fund. N-ar fi o mare tragedie, dar e bine de stiut pentru cine mai incearca reteta. Pur si simplu gravitatia si-a facut treaba 🤣

  • Mary
    ianuarie 11, 2023 12:23 pm

    Super. Ma bucur din inima ca este vegana si ca esti un blogger care iubeste animalele.

    • Foodieopedia
      ianuarie 11, 2023 1:22 pm

      Mă bucur că îți place rețeta! Să îți fie de folos și să îmi spui cum e dacă faci desertul 🙂

Lasă un comentariu