V-am pregăit ceva super delicios! Sunteți pregătiți pentru o face o negresa cu marshmallow? Negrese simple am mai făcut, însă nu într-o combinație atât de interesantă ca aceasta.
Văzusem de curând pe Instagram, la Baking Adventure , o rețetă de negresă cu marshmallow și am zis că e musai să o încerc și eu. Arăta prea divin! Ea a pus și o cupă de înghețată deasupra pentru a le servi, însă de data aceasta le-am servit așa simple. Este absolut DELISH și cu drag vă recomand să faceți și voi negresa cu marshmallow!
Puteți să o pregătiți la diverse ocazii, cum ar fi zile de naștere sau diverse sărbători. Sau chiar și într-o zi obișnuită, ca doar nu ne trebuie neaparat ocazie pentru a face minunăția asta de negresă cu marshmallow.
Marshmallow sunt de fapt niște bezele moi. Eu le-am luat recent din Lidl fix cu gândul de a face această rețetă. Recunosc, însă, că am mâncat câteva bucăți direct din pungă pentru că nu m-am putut abține. Recunoaște că și tu ai proceda la fel. Ha ha ha!
Negresa cu marshmallow este o rețetă tare simplu de pregătit și sper să o faceți și voi cât de curând!
____________________________________
INGREDIENTE
130 gr. făină
100 gr. zahăr (zahărul se poate înlocui cu îndulcitor natural)
30 gr. cacao
1 praf de sare
200 gr. unt topit (82%)
4 ouă la temperatura camerei
1 lingură esență de vanilie
100 gr. chips de ciocolată (chocolate chips) sau ciocolată taiată în bucăți mici
100 gr. marshmallow (bezele)
____________________________________
PREPARARE
Pune într-un bol 200 gr. unt topit și ușor răcit (nu fierbinte pentru a nu găti ouăle cum le pui în bol), cele 4 ouă, 100 gr. zahăr, 1 lingură de esență de vanilie și amestecă-le cu mixerul timp de 15-20 secunde.
În acest bol adaugă făina cernută în 2 tranșe (dată prin sită), praful de sare și mixează din nou cu mixerul.
Adaugă în bol cacaoa cernută și mixează iar până se încorporează bine.
Pune în bol 100 gr. chips de ciocolată și amestecă cu o spatulă de silicon sau cu lingură.
Toarnă compoziția într-o tavă (25×20 cm) și nivelează frumos deasupra.
Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 170°C, pentru 20 minute.
După 20 minute scoate tava din cuptor, așează deasupra negresei 100 gr. mashmallow, apoi bagă din nou tava la cuptor pentru 2-3 minute, cât se topește marshmallow deasupra.
Scoate tava din cuptor și lasă să se răcească pentru 10-15 minute.
Taie în bucăți și servește cu poftă.
Cu drag, Nicoleta 🙂
Lasă un comentariu