Dragilor, astăzi vă arăt cea mai simplă rețetă de nuggets de pui la cuptor, pentru care nici măcar nu ai nevoie de ulei, făină și ou. Practic, sunt niște nuggets făcuți într-un mod mai diferit, pentru care ai nevoie doar de carne de pui, fulgi de porumb și condimente.
I-am mâncat prima dată în SUA
Înainte de a trece la descrierea rețetei, vreau să vă spun că prima dată am mâncat nuggets de pui la un fast food din SUA, în Atlanta. S-a întâmplat acum 4 ani când am fost cu programul Work&Travel. Cred că fast-food-ul se numea Chick-fil-A. Mi-au plăcut atât de mult, încât atunci când m-am întors acasă am încercat să fac și eu rețeta și mi-au ieșit super buni.
Nuggets de pui din 2 ingrediente
Ei bine, fiindcă tot timpul caut alternative mai echilibrate la anumite rețete, iar de data aceasta am preferat să fac niște nuggets de pui la cuptor, nu prăjiți, și să folosesc doar DOUĂ ingrediente de bază:
- carne de pui (pulpe dezosate fără piele)
- fulgi de porumb mărunțiți
Tot ca o schimbare, am ales să macin carnea de pui acasă, nu să o cumpăr direct măcinată din magazine sau măcelării, asta pentru a fi sigură de conținut.
Îi servesc cu sos tzatziki
În loc de sosurile clasice care se recomandă la acești nuggets (sos barbeque, ketchup sau sos de muștar), am mers tot pe o variantă mai simplă/light, și anume, un sos tzatziki răcoros, pe bază de iaurt grecesc, castravete și mărar. Au mers de minune împreună.
Acești nuggets de pui la cuptor sunt foarte gustoși, au o textură crocantă la exterior, pot fi mâncați la prânz sau cină, alături de același sos ca cel pregătit de mine sau alături de o salată. Sunt perfecți de pus în pachețelul de la școală, facultate sau la lucru într-o caserolă.
Uite cât de simplu se fac:
____________________________________
INGREDIENTE (pentru 20-21 nuggets)
650 gr. pulpe de pui dezosate, fără piele
40-50 gr. fulgi de porumb neîndulciți (dacă ești celiac, caută-i pe cei fără gluten)
Condimente: sare, piper, usturoi granulat, boia dulce și iute (toate după gust)
Opțional: puteți să adăugați și ierburi uscate
____________________________________
PREPARARE
Eu am măcinat pulpele de pui acasă, însă poți să cumperi carne gata măcinată din măcelărie sau supermarket.
Să știi că poți să alegi, fie să faci nuggets din cubulețe de pui, fie să alegi carne măcinată de pui. Rămâne la alegerea ta, mie îmi plac mai mult așa cum i-am făcut acuma. Am încercat acești nuggets și cu piept de pui, însă pentru că pieptul este mai slab în grăsimi, au ieșit destul de seci. Deci dacă vrei să aibă gust, folosește pulpe de pui dezosate. Acestea au un conținut mai mare de grăsimi și nuggets-ii ies mult mai delicioși așa.
După ce am măcinat carnea de pui și am condimentat-o cu sare, piper, usturoi granulat, boia dulce și iute, am amestecat bine-bine toată compoziția. Am format mici chifteluțe, după care le-am dat o formă dreptunghiulară, aplatizându-le cu mâna.
Am pus fulgii de porumb într-un blender/robot de bucătărie și i-am mărunțit un pic până au devenit fini. Dacă nu ai blender, pune fulgii de porumb într-o pungă ermetică și zdrobește-i cu o cană sau cu pumnul până devin ușor fini.
I-am tăvălit prin fulgii de porumb mărunțiți, apoi i-am așezat pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. I-am lăsat să se coacă la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 30-35 minute. La jumătatea timpului i-am întors de pe o parte pe cealaltă pentru a se coace uniform.
Sunt buni de servit imediat, alături de un sos tzatziki sau o salată.
Poftă bună!
SFAT:
* Îți recomand să faci toți nuggets-ii prima dată, îi pui pe o tavă și doar apoi să-i dai prin fulgii de porumb zdrobiți!
* Este mult mai ușor să formezi nuggets-ii dacă ai mâna un pic umedă!
P.S. Când am spus că sunt niște nuggets mai sănătoși, m-am referit la faptul că nu i-am prăjit în baie de ulei și nici n-am ales să-i mănânc cu sosuri nepotrivite/foarte calorice.
3 Comments
Roxana
februarie 6, 2019 4:06 pmAm facut azi nuggets si au iesit deliciosi! Ca si celelalte retete incercate de pe blog de altfel 🙂 Multumesc de reteta
Alex
noiembrie 6, 2018 5:13 pmBuna :), Abia astept sa incerc aceasta reteta si multumesc ca o imparti si cu noi. Voiam sa te intreb cu ce ai maruntit carnea de pui acasa?
Foodieopedia
noiembrie 6, 2018 5:23 pmBună, Alex! Pentru că nu am avut mașină de tocat carne, am măcinat cu un robot de bucătărie (food processor). Sfat: Du-te la o măcelărie, cumpără un piept de pui și roagă-i pe ei să-ți macine carnea acolo. Așa știi sigură că este doar carne din piept de pui, nu și resturi sau grăsimi/piele.
Lasă un comentariu