,,Omleta Quesadilla” sau omleta in lipie cu cașcaval, spanac și roșii uscate. Un mic dejun pe cinste care o să îți placă și ție și întregii familii.
Cred că această omleta in lipie cu cascaval este una dintre ideile de mic dejun care mă salvează de foarte multe ori atunci când nu știu ce să mănânc dimineața. Se face destul de rapid și ce îmi place cel mai mult este faptul că se poate lua și la pachet dacă nu apuci să mănânci acasă.
Eu mereu am în casă lipii și le folosesc pentru multe rețete. Trebuie să recunosc că atunci când le cumpăr, le cumpăr în special cu gândul că voi face această omleta in lipie. Pe lângă cașcaval puteți să puneți orice alte ingredient. De data aceasta am pus niște roșii uscate în ulei și o mână de spanac.
Sper să vă placă și vouă ideea aceasta!
____________________________________
INGREDIENTE ( pt. 1 porție)
2 ouă
50 gr. cașcaval ras
o mână de spanac
2-3 roșii uscate în ulei (alternativa: felii de roșii proaspete)
1 lipie
un strop de lapte
sare și piper după gust
____________________________________
PREPARARE
Bate cele două ouă într-un bol cu un pic de lapte, sare și piper după gust.
Adaugă ouăle bătute într-o tigaie încinsă și lasă-le să se gătească până începe să se desprindă marginea.
În acest moment pune peste omletă o lipie și apasă ușor cu mâna pe ea ca să se lipească de omletă.
Când omleta se învârte ușor în tigaie (explic în video), atunci întoarce omleta astfel încât ea să fie cu fața în sus, iar lipia la baza tigăii. Dacă nu poți cu o paletă, atunci răstoarnă omleta într-o farfurie, apoi pune-o înapoi în tigaie. Nu uita că la acest pas lipia e la baza tigăii, iar omleta peste lipie.
Pune peste omletă cașcavalul ras, spanacul și roșiile uscate.
Așteaptă câteva secunde să se topească cașcavalul, apoi adună lipia în jumătate și mai lasă câteva secunde în tigaie.
Pune-o într-o farfurie sau pe un platou și tai-o în jumătate.
Servește cât timp e cald
Ați mânca omletă în lipie la micul dejun?
Rețeta video o găsiți pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu
2 Comments
Alexandra Voicu
iulie 31, 2023 10:10 amNico, am incercat astazi reteta – am pus rosii normale si branza in loc de rosii uscate si cascaval, dar cred ca mergea mai bine fara rosiile normale, care se tot scurgeau din lipie.
Altceva important – trebuie sa fiu super pe faza cu intorsul, ca mi s-a cam ars lipia 🤣
Oricum, super idee si clar voi repeta 🥰 eventual poate ai o idee cu ce sa inlocuiesc cascavalul? Ca urmeaza o perioada in care voi renunta la orice fel de lactate.
Foodieopedia
iulie 31, 2023 10:16 amSalut! Tocmai de aceea am pus rosii uscate in loc de rosii normale pentru ca sunt mai zămoase și tot curge din lipie.
Da trebuie să stai lângă tigaie sau să fie focul încet ca să nu se ardă.
Exista în magazine cașcaval vegetal/de post, poate încerci să vezi cum e cu asta.
Lasă un comentariu