Ha! Ce surpriză, nu? AVOCADO revine din nou pe acest blog într-o rețetă care mie îmi place foarte mult. Ouăle umplute cu avocado sunt un aperitiv, o gustare simplă sau chiar un mic dejun, la care ai nevoie doar de niște ouă, avocado + condimente și care e gata în maxim 20 minute. Cum suna asta?
Vrei o idee de aperitiv sau un mic dejun ușor de prerarat? Încearcă această rețetă de ouă umplute cu avocado, care nu numai că sunt foarte gustoase, dar și sănătoase. Cele două ingrediente de bază ale rețetei (avocado și ouăle) sunt foarte bogate în nutrienți, vitamine și minerale, care îți vor da o senzație de sațietate foarte rapidă.
Ouăle umplute cu pastă de avocado reprezintă o idee excelentă pentru cei care vor să evite rețeta clasică, unde se folosește maioneză. Pasta de avocado înlocuiește cu succes maioneza, așadar nu trebuie să-ți mai faci griji pentru numărul de calorii. Sper că nu mai e cazul să vă spun că este un aperitiv plin de proteine și grăsimi sănătoase, benefice pentru organism.
La acest preparat poți apela oricând: fie la o masă festivă, fie de sărbători (Paște, Crăciun), dar sincer nu-ți trebuie vreun motiv anume ca să gătești aceste ouă umplute cu avocado, ele pot fi mâncate oricând ai poftă de ceva bun și sănătos. Cel mai des le mănânc la micul dejun, alături de niște legume: roșii, castraveți, rodiche, ardei gras etc.
Modalitatea de gătire este extrem se simplă și nu trebuie să petreci foarte mult timp în bucătărie.
Să trecem la treabă și să vă arăt cum am făcut eu aceste ouă umplute cu avocado!
____________________________________
INGREDIENTE
6 ouă fierte
1 – ½ avocado moale (dacă folosiți mai multe ouă, atunci veți avea nevoie de mai mult avocado)
jumătate de ceapă roșie, tocată mărunt
jumătate din sucul de la o lămâie
sare și piper (după gust)
Opțional: puțină boia dulce pentru decorat
____________________________________
PREPARARE
Pune ouăle la fiert pentru 10 minute. Lasă-le să se răcească, apoi curăță-le de coajă. Taie ouăle pe jumătate, scoate gălbenușurile și pune-le într-un bol, iar albușurile separat pe o farfurie.
Pasta de avocado: taie avocado în două, înlătură sâmburele, scoate miezul (pulpa de avocado) și pune-l într-un blender sau robot de bucătărie, împreună cu sucul de la lămâie și mixează până devine o pastă. Dacă nu ai blender, poți să pisezi avocado cu o furculiță.
Pune pasta de avocado peste gălbenușurile ușor mărunțite și condimentează cu sare și piper. Amestecă bine toată compoziția.
Pune această compoziție într-un poș și umple albușurile de ou. Dacă nu ai poș, poți să pui câte o lingură din compoziție în albușuri și este perfect și așa.
Decorează ouăle umplute cu ceapă roșie și puțină boia dulce.
Să aveți poftă!
Dacă îți place avocado la fel de mult ca și mie, atunci poate te interesează și celelalte rețete unde am folosit acest ingredient:
Cu drag,
Nicoleta!
P.S. Nu uitați să dați un LIKE paginii de Facebook Foodieopedia pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!
Lasă un comentariu