Ouăle umplute este acel preparat care nu lipsește niciodată de pe masa românului la sărbători sau cu orice ocazie mai specială. Pentru că am vrut să vă propun o rețetă mai diferită decât cea clasică, m-am gândit la aceste ouă umplute cu brânză pufoasă și bacon crocant.
Recunoașteți, de când nu ați mai pregătit ouă umplute? Eu țin minte că mama nu le făcea doar în perioada sărbătorilor sau a unor ocazii speciale. Le pregătea des în weekend-uri, iar eu o ajutam la umplutul și decorarea lor. Ei bine, cele pe care vi le propun eu sunt altfel, adică le-am umplut cu o brânză pufoasă cu smântână de la Delaco, iar deasupra am decorat cu ceapă verde și bacon crocant.
Ce trebuie să știi despre această rețetă
- pentru umplutură am folosit o brânză pufoasă, care de fapt este o brânză de vaci cu smântână. Aceasta ține de fapt loc pateului și a maionezei, pe care ar trebui să le adăugăm în mod normal în compoziție, ca aceasta să devină mai cremoasă. O cremă de brânză este o opțiune bună în cazul în care nu îți place sau nu vrei să adaugi pate și maioneză.
- după cum bine vezi, am preferat să nu aranjez ouăle pe un ,,pat” de maioneză, așa cum probabil mulți știm că făceau mamele și bunicile noastre, ci le-am aranjat frumos direct pe o farfurie
- pentru un gust mai aparte, în compoziția umpluturii am adăugat și un pic de gogoșar în oteț, tăiat mărunt. Țin minte că bunica decora ouăle cu bucățele de gogoșar, așa că am vrut să păstrez un pic din tehnica ei, dar să adaug în compoziție. În loc de gogoșar poți să adaugi castravete murat sau să nu-l adaugi deloc.
- baconul l-am ales pentru partea crocantă și pentru gustul ușor afumat, însă dacă nu îți place sau nu vrei să-l folosești, poți să omiți acest ingredient din listă
- pentru această rețetă am folosit 5 ouă, adică pentru 2-3 porții, dar dacă vrei să faci porții mai mari, folosește mai multe ouă
Aceste ouă umplute cu brânză pufoasă și bacon pot să își găsească loc pe masa ta în orice moment din an: sărbători, zile de naștere, petreceri sau ori de câte ori ai poftă. Este un preparat gustos, simplu de făcut și foarte versatil.
Iată de ce ai nevoie pentru această rețetă de ouă umplute cu brânză pufoasă:
____________________________________
INGREDIENTE
5 ouă
140 gr. brânză pufoasă cu smântână Delaco
1 linguriță muștar
1 lingură de gogoșar în oteț tăiat mărunt
sare și piper după gust
2-3 felii bacon
un pic de ceapă verde pentru decorat ouăle umplute
____________________________________
PREPARARE
Fierbe ouăle timp de 7-8 minute.
Cât timp fierb ouăle poți să te ocupi de bacon. Pune feliie de bacon într-o tigaie încinsă și lasă-le timp de 2-3 minute pe fiecare parte, la foc mic, până devin crocante.
Pune-le pe un șervețel de bucătărie pentru a elimina excesul de grăsime.
Curăță de coajă ouăle fierte cu grijă. Taie-le în jumate, scoate gălbenușurile și pune-le într-un bol, iar albușurile separat pe o farfurie.
În același bol cu gălbenușurile adaugă brânza pufoasă, 1 linguriță de muștar, sare și piper după gust, 1 lingură de gogoșar în oțet tăiat mărunt, apoi amestecă-le cu o lingură sau cu mâna, până rezultă o compoziție cremoasă.
Pune această compoziție într-un poș și umple albușurile. Poți să folosești o linguriță mică dacă nu ai poș.
Deasupra ouălor umplute adaugă bucăți mici din baconul prăjit și ceapă verde tăiată mărunt.
Servește-le imediat sau oricând ai poftă!
Cu drag, Nicoleta!
Alte rețete de ouă umplute:
Oua umplute cu avocado
Ouă umplute cu ton
Lasă un comentariu