Oua umplute cu ton

Această rețetă de oua umplute cu ton o știu de la mama mea. Rețeta clasică de ouă umplute, pe care o știm și am mâncat-o de atâtea ori la sărbători sau la mese festive, este cea cu pate de ficat, dar trebuie să mă credeți pe cuvânt că această combinație de oua umplute cu ton este ceva de vis.

ouă umplute cu ton

Rețeta de oua umplute cu ton este acel fel de mâncare care mă scoate din încurcătură atunci când trebuie să fac ceva rapid și gustos, când se mai anunță vreun prieten în ultimul moment că vine în vizită și nu am nimic cu ce să-l servesc (cu toții avem ACEL prieten). Ei bine, această rețetă nu doar că se face foarte rapid și ușor, dar este și foarte gustoasă.

Păi bine, veți zice unii, dar nu e atât de sănătos, are și maioneză. Ce ne facem? O poți evita, poți să le mănânci și fără maioneză, așa simple. Recunosc că nici eu n-am folosit foarte multă maioneză la acest preparat, dar o dată, de două ori pe an zic că merită din plin acest răsfăț culinar. Și dacă totuși nu vrei să folosești deloc maioneză, nici măcar în umplutura de ton, unde trebuie să pui și 2-3 linguri de maioneză pentru a se omogeniza compoziția, atunci poți să adaugi smântâna sau iaurt grecesc 10%.

Mânuța sus cine știe să facă maioneză! Bravo! Eu tot timpul o prefer pe cea făcută în casă, decât pe cea cumpărată din comert. Vezi rețeta mea de maioneză de casă !

ouă umplute cu ton

Aceste oua umplute cu ton pot fi mâncate în orice moment din an, dar de Revelion recunosc că-i musai să le avem pe masă alături de alte preparate.

Iată cât de simplu sunt de preparat!
____________________________________

INGREDIENTE

8 ouă
2 conserve ton ( 200 gr.)
½ sucul de la o lămâie
maioneză de casă
sare și piper (după gust)

oua umplute cu ton
____________________________________

PREPARARE

Fierbe ouăle timp 10 minute. Lasă-le puțin să se răcească, apoi curăță-le de coajă. Taie-le în jumătate, scoate gălbenușurile și pune-le într-un bol, iar albușurile pe o farfurie.
ouă umplute cu ton
Stoarce lichidul din conservele de ton și pune tonul în bol peste gălbenușuri. Amestecă gălbenușurile cu tonul, 2-3 linguri de maioneză, sucul de jumătate de lămâie, condimentează cu sare și piper, apoi amestecă până devine o pastă.

Umple albușurile cu această pastă și pune-le pe un platou cu puțină maioneză în el.
ouă umplute cu ton

Dă frâu imaginației pentru decorarea ouălor. Eu am folosit ceapă roșie, ardei roșu, ceapă verde, patrunjel și măsline.

ouă umplute cu ton

varianta mai light fără maioneză

Notă:
Dacă vrei să obții o compoziție de ton cu ouă și mai fină, poți să mai adaugi 1-2 linguri de maioneză.

Poftă bună!

Cu drag,
Nicoleta! 

P.S. Nu uita să dai LIKE paginii de Facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!

Click aici ⇒ Foodieopedia .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu