Pachetele din foietaj cu telemea

Sunt irezistibile aceste pachețele din foietaj cu telemea și ceapă verde. Sunt foarte gustoase și tot îți vine să mai iei câte o bucată. Dispar într-o clipă.

Pachetele din foietaj cu telemea - foodieopedia

Îmi plac produsele de patiserie mult, în special cele făcute din foietaj. Există cineva pe aici care nu iubește orice făcut din foietaj? Mă joc mult cu foietajul în bucătărie și pregătesc tot felul de preparate, fie sărate ( Foietaj cu ardei copt si cascaval, Saratele cu susan alb si mac, Spirale cu sunca si cascaval, Quiche cu ciuperci si Emmentaler ), fie dulci ( Tarte din foietaj cu mascarpone si capsuni, Strudel cu mere si crema de branza, Brie in foietaj). După cum vedeți din ce am enumerat, puteți să faceți o grămadă de rețete folosind acest produs.

Pachetele din foietaj cu telemea - foodieopedia

De data aceasta eu am făcut niște pachețele din foietaj cu telemea și ceapă verde, care îmi aduc aminte mult de fornetti. Le mai știți? Ideea e că folosind un foietaj poți să faci fel și fel de rețete și poți să îl umpli cu ce dorești tu. De exemplu, dacă nu îți place telemeaua, poți să folosești feta, cașcaval sau mozzarella. Ceapa verde nu e musai ea obligatorie, însă să știți că dă un gust bun.

Modalitatea de preparare este extrem de simplă și sper să vă placă și vouă la fel de mult!
____________________________________
INGREDIENTE (12 bucăți)
1 aluat de foietaj (400 gr.)
170 gr. telemea sărată
2 fire de ceapă verde
2 ouă
mix de susan și mac, 2 linguri (poate fi opțional, poți să pui doar unul la alegere sau să înlocuiești cu mix de semințe)

Pachetele din foietaj cu telemea - foodieopedia

*Dacă telemeaua este prea sărată, cantitatea de telemea pt rețetă pune-o în apă pentru 1-2 ore să se desăreze, schimbând apa de 2-3 ori.
*Dacă folosești telemea nesărată atunci adaugă un pic de sare în compoziția cu care vei umple pachețelele
____________________________________
PREPARARE

Lasă aluatul de foietaj la decongelat pentru aproximativ 2 ore, până poți să îl desfaci, fără să se rupă.

După ce s-a decongelat, desfă-l, apoi întinde-l cu sucitorul pe toate părțile ca să-l mărești un pic. Eu am ajuns la dimensiunea de 36×34 cm. După ce l-am întins, am măsurat și l-am tăiat pe lungime în patru părți, iar pe lățime în 3 părți (poza 1). Nu au ieșit neaparat egale, dar asta nu contează.

Într-un bol adaugă telemeaua sfărâmițată cu mâna, firele de ceapă verde tăiate mărunt și oul. Amestecă cu o furculiță.

Pachetele din foietaj cu telemea - foodieopedia

Pe fiecare formă tăiată (pătrată/dreptunghiulară) adaugă câte o linguriță din acest amestec. Împachetează fiecare formă în două, așează pachețelele pe o tavă acoperită cu foaie de copt, apoi apasă cu furculița pe marginea fiecăreia ca să o ,,sigilezi”.

Cu ajutorul unei pensule unge fiecare pachețel cu un ou bătut, apoi presară deasupra mixul de susan și mac.

Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 25-30 minute.

Lasă să se răcească, apoi servește cu poftă.

Păstrează pachețelele într-o caserolă cu capac. Ele rezistă la frigider chiar și o săptămână, dar pe cine mințim noi, într-o zi sunt gata toate. Ups! Nu recunosc nimic.

Pachetele din foietaj cu telemea - foodieopedia

Pachetele din foietaj cu telemea - foodieopedia

Să vă fie de bine!

Cu drag, Nicoleta!

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu