Am făcut recent pâine cu cheddar, unt și usturoi și mi-a plăcut atât de mult, încât m-am gândit să vă arăt și vouă cât de ușor se face. Practic ai nevoie de o pâine întreagă, brânză cheddar, unt, usturoi, iar pentru culoare eu am adăugat și ceapă verde.
Americanii îi spun ,,pull apart bread” și se face extrem de simplu. Pâinea este foarte aromată de la usturoi, moale și pufoasă la interior și ușor crocantă la exterior. Partea mea preferată din rețeta aceasta este să văd brânza cum se întinde când ridic o bucată de pâine, iar de data aceasta am folosit cheddar de la Delaco.
Puteți să o pregătiți ori de câte ori vă este poftă de ceva bun și nu știți ce să faceți (sunt sigură ca majoritatea aveți deja în casă ingredientele), se poate pregăti atunci când aveți invitați la masă și vreți să îi surprindeți cu ceva simplu, dar inedit, însă poate fi mâncat și ca un aperitiv alături de alte gustări.
Dacă vreți să vă duceți mai departe cu rețeta, pe lângă ce am adăugat eu, puteți să umpleți pâinea cu bacon crocant, chives, alte mezeluri, felii de cârnăciori mici, măsline, felii subțiri de ardei roșu etc. Cam ce vă trece prin minte.
Ține cont de două lucruri
Trebuie doar să țineți cont că această pâine cu cheddar, unt și usturoi trebuie mâncată caldă, ca să vă bucurați de un întreg ,,spectacol” a brânzei care se întinde.
Și un alt lucru important este alegerea pâinii. Cumpără o pâine rotundă sau o franzelă destul de fermă, nu foarte moale, iar coaja să fie crocantă. Acest lucru ajută să poți tăia pâinea mult mai ușor în acele pătrățele.
Sper să vă placă și vouă la fel de mult ca mie!
____________________________________
INGREDIENTE
1 pâine rotundă mare (puteți să folosiți și o franzelă mare)
250 gr. Desenviș Cheddar Delaco
50 gr. unt
2 căței de usturoi mari
2 fire de ceapă verde
Opțional condimente: sare, fulgi de chilli
____________________________________
PREPARARE
Primul pas este să tai cu cuțitul pâinea pe lungime și pe lățime, în pătrățele, însă nu foarte mici, ci destul de groase.
Am topit untul, l-am pus într-un bol, peste care am adăugat cei doi căței de usturoi zdrobiți și am amestecat. Am pus untul topit infuzat cu usturoi între pătrățelele din pâine formate cu cuțitul.
Tot între acele pătrățele am adăugat brânza cheddar tăiat în felii mai subțiri. Ai grijă să pui în cât mai multe locuri brânza.
La final am adăugat ceapă verde tăiată mărunt, am acoperit toată pâinea cu folie de aluminiu, apoi am băgat pâinea la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 15 minute.
După 15 minute am desfăcut folia de aluminiu și am mai lăsat pâinea 5 minute la cuptor, ca să se rumenească ușor la suprafață.
Servește cât timp e caldă pâinea și brânza este topită.
Să aveți poftă!
Cu drag, Nicoleta!
Altă rețetă cu cheddar:
Cartofi wedges cu cheddar si bacon
Lasă un comentariu