Paine in ou crocanta

Paine in ou crocanta cu fulgi de porumb, adică un upgrade super delicios la varianta clasică de pâine în ou, pe care toată lumea o iubește.

Paine in ou cu fulgi de porumb - foodieopedia.ro

Pâinea în ou era una dintre plăcerile mele când eram mică și sunt sigură că nu doar mie îmi plăcea. Cel mai des ne făcea mama atunci când pâinea era un pic mai tare sau când era aproape de data de expirare. În acest fel reușea să nu facă risipă alimentară, ceea ce și eu încerc pe cât posibil.

De data aceasta am vrut să dau un twist și am făcut paine in ou crocanta cu fulgi de porumb, tocmai pentru acest sunet crocant. Le-am făcut la cuptor pentru o idee mai echilibrată, dar să știți că e ce trebuie. Ceea ce vă recomand și vouă dacă vreți să evitați prăjelile.

Paine in ou crocanta - foodieopedia.ro

Le-am servit cu sos caramel, dar se pot servi cu fructe, siropuri sau dulcețurile preferate.
____________________________________

INGREDIENTE (pt 2 sau 3 porții)

6 felii de pâine toast (sau orice felii medii de pâine)
3 ouă
50 ml. lapte
jumătate de linguriță de scorțișoară
1 lingură de esență de vanilie
150 gr. fulgi de porumb

Pentru servit: fructe de pădure, miere, sirop de arțar, dulcețuri, sos de ciocolată sau minunatul meu sos caramel (vezi rețeta în feed)
____________________________________

PREPARARE

Amestecă într-un bol sau farfurie adâncă ouăle, laptele, esența de vanilie și scorțișoara.

Mărunțește cu mâna în alt bol sau farfurie adâncă fulgii de porumb.

 ,,Scufundă” feliile de pâine în compoziția lichidă, apoi ,,tăvălește-le” prin fulgii de porumb, astfel încât să le acoperi bine de fulgi.

Așează feliile de pâine pe o tavă acoperită cu foaie de copt și stropește-le puțin deasupra cu ulei (ideal ar fi să ai un cooking oil spray).

Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 15 minute, cât se rumenesc ușor deasupra feliile de pâine.

Eu le-am pus pe o farfurie, le-am presărat deasupra cu zahăr pudră și le-am servit cu zmeură și sos caramel.

Vă recomand să le mâncați pe loc, pentru că atunci sunt cele mai crocante.

Paine in ou - foodieopedia.ro

Vă tentează?

 

Vezi pe blog și: Friganele dulci si sarate – tot pâine în ou, dar cu diferite topping-uri.

Vezi varianta video a rețetei de ,,Pâine în ou crocantă” pe contul meu de Instagram:@nicoleta.catargiu

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu