Pancakes, clătite americane, pufoșenii gustoase, cum vreți voi să le numiți, îmi plac la nebunie. Pancakes sunt acele clătite pe care le vedem în filmele americane, savurate cu mare poftă la micul dejun de actori, încât îți vine să lingi ecranul de la tv (sau monitorul de la laptop) :)). Da, mi s-a întâmplat. În acest scop am făcut niște pancakes cu banane și căpșuni.
Această rețetă de pancakes cu banane și căpșuni este foarte delicioasă și foarte simplă de făcut. Sunt moi, pufoase, un adevărat deliciu la micul dejun, care pot fi servite cu topping-ul preferat. Eu am ales căpșuni, banane și sirop de agave comandat de pe Farmacia Ortomoleculară . Sunt perfecte și pentru un desert rapid, nevinovat, mai ales dacă ai grijă la cantitatea pe care o mănânci.
Oricât m-aș chinui eu să fac cele mai bune pancakes, ca la americani nu am mâncat și nici nu mi-au ieșit niciodată. Au ei o chestie cu aceste clătite, sunt micul lor dejun preferat, dar ei pun deasupra și unt, o tonă de sirop de arțar + alte topping-uri, care le fac mega calorice. Vă inserez aici niște poze din vara lui 2014, din perioada când am fost în SUA, cu programul Work&Travel, să vedeți cum arată la ei un mic dejun cu pancakes.
Și acum să revenim pe meleaguri românești și să vă arăt cum am făcut eu aceste pancakes cu banane și căpșuni 🙂
____________________________________
INGREDIENTE ( pt. 12-13 bucăți)
300 gr. făină integrală (poți să folosești orice altă făină)
350-400 ml. lapte (folosiți atât cât este nevoie pentru a omogeniza compoziția)
2 ouă
1 plic de praf de copt (10 gr.)
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
1 lingură esență de vanilie
3 linguri de ulei de cocos (poți să folosești unt sau ulei de floarea soarelui)
un pic de sare
Topping:
banane și căpșuni pentru decorat (poți să folosești și alte fructe)
Sirop de Agave
** Am ales să nu pun zahăr deloc în compoziție pentru că aceste clătite vor fi destul de dulci de la fructe și de la siropul de agave. Dacă dorești și dacă ești ,,într-o relație bună” cu zahărul, poți să pui 2-3 linguri sau îndulcitori naturali: stevie, eritritol.
____________________________________
PREPARARE
Într-un bol încăpător pune ingredientele uscate: făina integrală, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, un pic de sare și amestecă.
Într-un alt bol, bate cele două ouă, apoi adaugă peste ele esența de vanilie și uleiul de cocos. Pune această compoziție peste făină.
Cu ajutorul unui tel sau a unei linguri de lemn, amestecă bine tot aluatul, apoi adaugă treptat laptele. În acest fel vei controla compoziția și vei obține aluatul dorit pentru niște clătite pufoase.
Unge o tigaie cu puțin ulei de cocos (sau normal), adaugă aproximativ 1 lingură jumătate din aluat în tigaie și lasă să se formeze niște clătite rotunde.
Când vezi că încep să iasă bule mici la suprafață, întoarce clătita pe cealaltă parte și mai lasă câteva secunde la foc mic să se coacă și pe cealaltă parte.
Repetă operațiunea până termini tot aluatul de clătite.
Servește clătitele americane cu sirop de agave sau dacă nu aveți, puteți să folosiți miere.
Adaugați și niște fructe tăiate felii și savurați din plin 🙂
Să aveți poftă!
Cu drag, Nicoleta!
Lasă un comentariu