Diminețile tomnatice îmi fac poftă de niște pancakes cu dovleac cu aromă de scorțișoară și nucșoară care învăluie toată casa.
Dacă tot este sezonul dovleacului, haideți să profităm de el cât mai mult și să facem pancakes pufoase cu piure de dovleac copt. Sunt foarte simplu de pregătit și sunt numai bune pentru micul dejun, servite cu miere și miez de nucă. Bine, mie așa îmi place să le mănânc, dar puteți să folosiți orice topping doriți deasupra lor.
Nu uitați că pe blog găsiți și alte rețete delicioase cu dovleac:
Supa crema de dovleac cu bacon
Sper că v-am făcut poftă și că o să pregătiți și voi rețeta cât de curând!
____________________________________
INGREDIENTE (pt 12-13 clătite)
2 ouă
350 gr. piure de dovleac (am folosit dovleac plăcintar)
200 gr. iaurt grecesc
180-200 gr. făină albă
2 linguri de zahăr (nu puneți deloc sau puneți mai mult în funcție de preferințe)
10 gr. praf de copt (1 pliculeț)
scorțișoară și nucșoasă după gust
un praf de sare
o lingură de esență de vanilie
Pentru piureul de dovleac: tăiem dovleacul în bucăți, îl așezăm pe o tavă de copt și îl coacem la 200°C până devine moale. Blendăm pulpa de dovleac copt (fără coajă și semințe) până se transformă într-un piure. Îl punem într-un borcan sau într-o caserolă. Rezistă câteva zile la frigider.
____________________________________
PREPARARE
Pune într-un bol piureul de dovleac, ouăle, iaurtul și esența de vanilie. Amestecă cu un tel.
Adaugă în bol praful de copt, scorțișoara, nucșoara, praful de sare, zahărul și treptat făina. Amestecă până se omogenizează.
Încinge o tigaie unsă cu puțin ulei.
Pune o lingură plină de compozitie în tigaie și formează o clătită.
Las-o să se gătească la foc mic aprox. 1 minut pe o parte, apoi întoarce clătita pe cealaltă parte și mai las-o în tigaie timp de 30-40 secunde.
Procedează la fel cu toate clătitele.
Am servit aceste pancakes cu dovleac cu miere și miez de nucă, însă puteți să le serviți cu diferite topping-uri la alegere.
Cine face?
Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu
Lasă un comentariu