Panna cotta cu dulceata de mango

Dulce și răcoros, numai bun pentru zilele de vară care se anunță să vină: panna cotta cu dulceață de mango. Cine este gata să își răsfețe papilele gustative?

Panna Cotta cu mango - foodieopedia

Panna Cotta este un desert italian, cu o cremă fină, care se face din frișcă lichidă și un jeleu din fructe. Pentru acest desert eu nu am făcut un jeleu, ci am pus o dulceață din mango de la Vegis.ro, cei care m-au provocat să fac această rețetă. Gama aceasta de dulcețuri este printre preferatele mele pentru că nu au adaos de zahăr, dar totuși are un gust dulce.

Panna Cotta cu mango - foodieopedia

Se face extrem de rapid și ușor și mi se pare că este un desert care se potrivește cu absolut orice ocazie s-ar ivi: zile de naștere, sărbători, când ai invitați la masă  sau oricând ai poftă de ceva bun. Partea faină e că odată ce faci baza, poți să adaugi diferite dulcețuri, ca cele din gama Bun de Tot, sosuri sau jeleuri din fructele preferate, ca în rețeta mea de ,,Panna Cotta cu mascarpone si Prosecco”.

Panna Cotta cu mango - foodieopedia

Vă promit că o să vă cucerească textura cremoasă acestui desert!
____________________________________
INGREDIENTE (6-7 porții)
400 ml. frișcă lichidă neîndulcită
250 ml. lapte
100 gr. Eritritol
10 gr. gelatină granulată
2 linguri esență de vanilie
dulceață de mango fără zahăr (400-450 gr.)

Panna Cotta cu mango - foodieopedia
____________________________________
PREPARARE

Pentru început pune gelatina la hidratat într-un bol cu 100 ml. apă rece. Amestecă și lasă să se hidrateze pentru 15 minute, până vezi că gelatina se umflă/absoarbe tot lichidul.

În acest timp pune într-o oală mică: frișca lichidă neîndulcită, laptele, eritritolul și esența de vanilie. Amestecă și lasă la foc mic până ajunge la punctul de fierbere. Fii cu ochii pe oală, iar când ajunge la punctul de fierbere, pune oala deoparte.

Panna Cotta cu mango - foodieopedia

După ce s-a hidratat gelatina adaug-o în oală peste restul ingredientelor (după ce oala este luată de pe foc). Amestecă și lasă să se răcească 20-25 minute.

Împarte compoziția pentru panna cotta în pahare. Poți să folosești pahare diferite, nu neaparat de aceeași mărime, însă cel mai bine ar fi să folosești pahare transparente ca să se vadă frumos desertul. Nu umple până sus paharele pentru că vei pune și dulceața deasupra.

Mie mi-au ieșit 6 pahare, însă pot să iasă mai multe sau mai puține în funcție de cât de multă/puțină compoziție de panna cotta pui în pahare.

Pune paharele în frigider pentru 6-8 ore sau cel mai bine peste noapte ca să se întărească panna cotta.

După ce s-a întărit poți să pui deasupra și dulceața de mango, câte 2-3 linguri în fiecare.

Panna Cotta cu mango - foodieopedia

Serviți cu poftă!

Cu drag, Nicoleta!

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu