Panna cotta cu mango este desertul pe care o să-l faci în continuu. Bine, cu mango sau cu orice alt fruct preferat.
Asta este partea în care urmează să vă spun că aceasta panna cotta cu mango este o rețetă simplă și ușor de făcut, dar nu am cum să nu menționez acest aspect, pentru că este adevărul. Cine a mai făcut înainte panna cotta, știe că este practice o joacă. Îți ia 10-15 minute să o prepari, partea cea mai grea e să aștepți să se întărească. Dar avem răbdare, nu?
Panna cotta cu mango este super fresh, un desert perfect pentru orice moment în care ai poftă de ceva bun, pentru momentele în care ai invitați la masă și nu vrei să te complici cu un desert mai complex sau chiar și pentru mesele festive de sărbători.
Sper să vă placă rețeta și să o pregătiți și voi cât de curând!
____________________________________
INGREDIENTE (pt. 4 porții)
400 ml. frișcă lichidă
250 ml. lapte
80 gr. zahăr
10 gr. gelatină granulată
o lingură de esență de vanilie
1 mango mare, copt
o lingură de miere
jumătate de lime sau lămâie
____________________________________
PREPARARE
Pune într-o oală frișca lichidă, laptele, zahărul și esența de vanilie.
Pune oala la foc mic și las-o pe aragaz până se apropie de punctul de fierbere (înainte să clocotească).
Între timp pune la hidratat gelatina în 100 ml. apă. timp de 15 minute.
Pune gelatina hidratată în oala luată de pe foc și amestecă.
Împarte compoziția lichidă în 4 pahare, apoi pune paharele la frigider 7-8 ore sau peste noapte.
Amestecă mangoul tăiat în cubulețe cu zeama de la lime și 1 lingură de miere.
Pune câte 2-3 linguri de mango peste panna cotta deja întărită.
Ei bine, cine face panna cotta cu mango?
Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu
Vezi pe blog alte rețete de panna cotta:
1. Panna cotta cu zmeura
2. Panna Cotta cu mascarpone si Prosecco
Lasă un comentariu