Panna Cotta cu mascarpone si Prosecco

Cu un desert delicios poți să cucerești pe oricine. Eu vă propun o rețetă specială, pe care puteți să o pregătiți cu orice ocazie: Panna Cotta cu mascarpone, Prosecco și fructe de pădure.

Panna Cotta cu mascarpone si Prosecco - foodieopedia

Da, ați auzit bine, am folosit Prosecco în acest desert. Mă rog, se găsește doar în jeleul de deasupra, însă tocmai acest lucru face ca acest desert să fie unul deosebit. Mi se pare o alegere bună dacă vreți să-i împresionați pe cei dragi, cu orice ocazie s-ar ivi. Fie că e zi de naștere, sărbători sau doar pentru e marți, vă asigur că o să le încântați papinele gustative.

Panna Cotta cu mascarpone si Prosecco - foodieopedia

Rețeta mea nu este cea clasică de Panna Cotta, pentru că am adăugat și mascarpone de la Delaco în compoziție, însă mi-a ieșit o cremă fină și foarte bună. Iar dacă nu vreți să folosiți fructe de pădure, puteți să alegeți orice alt fruct preferat. 

Panna Cotta cu mascarpone si Prosecco - foodieopedia

Jeleul făcut de mine conține și alcool, așa cum ați observat, însă dacă vreți să serviți această Panna Cotta și copiilor, lor puteți să le puneți deasupra 2-3 linguri din gemul/dulceața lor preferată. Nici nu o să observe.

Sper să vă placă rețeta și să o pregătiți și voi cât de curând!
____________________________________
INGREDIENTE
250 gr. mascarpone Delaco
250 ml. lapte
400 ml. frișcă lichidă neîndulcită
200 ml. Prosecco (vin spumant)
20 gr. gelatină fin mărunțită (granule/pulbere)
200 gr. eritritol sau zahăr
1 lingură esență de vanilie
1 praf de sare
500 gr. mix de fructe de pădure congelate sau proaspete

*dacă folosiți frișcă lichidă îndulcită, scădeți din cantitatea de zahăr sau îndulcitor

Panna Cotta cu mascarpone si Prosecco - foodieopedia

____________________________________
PREPARARE

Pentru început pune 10 gr. de gelatină într-un bol cu 100 ml. apă și lasă getalina să se hidrateze timp de 10-15 minute, până se umflă.

În acest timp pune laptele, frișca lichidă, 100 gr. zahăr și un praf de sare într-o oală mică și lasă la foc mic, amestecând din când în când, până ajunge la punctul de fierbere (până ies bule mici la suprafață).

După ce a ajuns la punctul de fierbere, adaugă mascarpone în oală pe rând și amestecă cu un tel până se omogenizează. Ia oala de pe foc și adaugă gelatina hidratată. Amestecă de câteva ori ca să se topească gelatina.

Panna Cotta cu mascarpone si Prosecco - foodieopedia

Pentru a rezulta o Panna Cotta fină, recomand să dați prin sită conținutul, adăugându-l într-un recipient cu margine, ca să vă fie mai ușor să transferați (turnați) Panna Cotta în pahare (în genul unui recipient gradat sau a unui ibric pentru încălzit apa).

Adaugă Panna Cotta în pahare și lasă crema la întârit pentru 5-6 ore la frigider sau cel mai bine peste noapte.

După ce s-a întărit Panna Cotta, am adăugat jeleul din fructe de pădure și Prosecco.

Cum se face jeleul din fructe de pădure și Prosecco?

Pune celelalte 10 gr. de gelatină într-un bol cu apă și lasă gelatina la hidratat timp de 10-15 minute, până se umflă.

Pune fructele de pădure, restul de 100 gr. îndulcitor și 2 linguri de apă într-o tigaie/oală. Amestecă de 2-3 ori, iar după ce fructele lasă apă, adaugă și cei 200 ml. Prosecco și lasă oala/tigaia la foc mic, timp de 7-10 minute, până fructele din tigaie devin ca un sos (vei vedea că scade lichidul și totul se încheagă). Amestecă din când în când. Gustă și vezi dacă mai trebuie îndulcit.

Dă sosul de fructe de pădure prin sită ca să devină fin. Amestecă cu o lingură sau spatulă, ca sosul să se strecoare într-un bol, iar semințele fructelor să rămână în sită.

Panna Cotta cu mascarpone si Prosecco - foodieopedia

Pune sosul fin din nou în tigaie. Lasă-l la foc mic câteva secunde cât să se încălzească, apoi adaugă gelatina hidratată și amestecă ușor ca să se topească.

Lasă sosul să se răcească 5 minute, apoi adaugă-l în pahare peste Panna Cotta. Ai grijă să distribui uniform sosul în toate recipientele.

Bagă din nou paharele la frigider și lasă jeleul din fructe să se întărească pentru 3-4 ore.

Servește cu poftă!

Panna Cotta cu mascarpone si Prosecco - foodieopedia

Cu drag, Nicoleta!

Alte rețete cu mascarpone:
Tarta cu mascarpone si lamaie
Tiramisu clasic

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu