Panna cotta cu mure este un desert care se face simplu, fără coacere, cu puțin efort și este perfect pentru zilele călduroase de vară atunci când nu vrei să pornești cuptorul.
Fac în fiecare an cel puțin o rețetă cu mure atunci când sunt în sezon, iar anul acesta mi-a fost poftă de o panna cotta cu mure care a ieșit delicioasă. În loc de mure puteți să folosiți alte fructe pentru a face gemul (zmeură, căpșuni, afine, mango, piersici etc) sau să folosiți direct orice gem aveți la dispoziție.
Pe blog mai am câteva rețete de panna cotta, așa că vi le las mai jos pentru a vă inspira:
1. Panna cotta cu mango
2. Panna cotta cu zmeura
3. Panna Cotta cu mascarpone si Prosecco
Dacă faceți și voi rețeta, să îmi spuneți în comentarii cum vi s-a părut.
____________________________________
INGREDIENTE (pt. 5 porții)
500 ml. frișcă lichidă
80 gr. zahăr
1 lingură de esență de vanilie
10 gr. gelatină
100 ml. apă
Gem mure: 700 gr. mure, 80 gr. zahăr
____________________________________
PREPARARE
Pune gelatina într-un bol cu 100 ml. apă rece și amestecă. Las-o la hidratat pentru 15 minute până se îngroașă.
Adaugă într-o oală frișca lichidă, esența de vanilie și zahărul. Amestecă și lasă la foc mic, până ajunge la punctul de fierbere, apoi pune oala deoparte.
După ce s-a hidratat gelatina, adaug-o în oală peste restul ingredientelor și amestecă.
Lasă să se răcească 20 minute, apoi împarte lichidul în 5 pahare transparente, ca să se vadă frumos desertul.
Pune paharele în frigider 8-10 ore sau cel mai bine peste noapte, ca să se întărească panna cotta.
Cum facem gemul de mure
Pune murea spălată și zahărul într-o tigaie și amestecă. Lasă să fiarbă la foc mic până compoziția se reduce și se îngroașă.
Împarte gemul de mure în pahare doar după ce partea albă este deja întărită.
Decorează cu mentă.
Cine face?
Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram:@nicoleta.catargiu
Vezi pe blog alte deserturi cu mure:
Cheesecake la pahar cu mure
Tarte din foietaj cu mure
Lasă un comentariu