Panna cotta cu zmeura este un super desert pentru zilele super călduroase de vară. Ador rețetele de panna cotta pentru că sunt fresh și se fac ușor.
Această rețetă de panna cotta cu zmeura este un desert rapid de făcut, răcoritor, delicios și este foarte versatil. Jeleul poate fi făcut cu orice alte fructe ( mango, ananas, caise, afine, capsuni) sau poate fi înlocuit cu fructe proaspete, dulceață din fructele preferate sau chiar un sos de ciocolată. Sunt o mulțume de variante de unde alege și nu te vei plictisi niciodată de acest desert.
De data aceasta am făcut panna cotta cu zmeura și a ieșit extraordinar de bună. Pentru mine deserturile la pahar mi se par ideale pentru că modalitatea de servire este una elegant, dar și pentru ca într-un pahar ai deja porția individuală. Acest lucru mi se pare că ajută mult în momentul în care ai invitați la masă și vrei să îi servești cu un desert.
Sper să vă placă rețeta mea de panna cotta cu zmeură și să o pregătiți și voi!
____________________________________
INGREDIENTE
400 ml. frișcă lichidă neîndulcită (am folosit de la LaDorna)
250 ml. lapte
100 gr. zahăr sau îndulcitor (eritritol)
10 gr. gelatină granulată
2 linguri de esență de vanilie
Jeleu zmeură: 500 gr. zmeură, 100 gr. zahăr sau eritritol, 10 gr. gelatină granulată
____________________________________
PREPARARE
În primul rând pune 10 gr. de gelatină într-un bol cu apă rece și amestecă. Las-o la hidratat pentru 10-15 minute până se îngroașă.
Adaugă într-o oală frișca lichidă, laptele, esența de vanilie și zahărul. Amestecă și lasă la foc mic-mic, până aproape ajunge la punctul de fierbere, apoi pune oala deoparte.
După ce s-a hidratat gelatina, adaug-o în oală peste restul ingredientelor și amestecă.
Lasă să se răcească 20-25 minute, apoi împarte lichidul în 5 pahare transparente, ca să se vadă frumos desertul.
Pune paharele în frigider 8-10 ore sau cel mai bine peste noapte, ca să se întărească panna cotta.
Jeleul de zmeură
Pune zmeura spălată într-o tigaie împreună cu 100 gr. de zahar și amestecă. Lasă pe foc până zmeura devine moale (aprox. 4-5 minute la foc mediu)
Blendează zmeura într-un recipient cu ajutorul unui blender vertical.
Pune zmeura blendată într-o sită și amestecă cu o lingură continuu, până în sită rămân doar semințele. Așa vom obține un sos fin.
În acest sos adaugă cele 10 gr. de gelatină hidratată în 100 ml. apă (la fel ca la pasul de mai sus). Amestecă.
Împarte sosul de zmeură în pahare doar după ce partea albă este deja întărită. Deci sosul îl vei pregăti doar în momentul în care partea albă este deja întărită.
Pune paharele la rece în frigider ca să se întărească jeleul de zmeură.
Sfat: pregătește acest desert de dimineață. În acest fel partea albă are timp să se întărească până seara. Seara adaugi deasupra sosul de zmeură, iar a doua zi totul este întărit și gata de servit.
Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu
Vezi pe blog mai multe rețete cu zmeură:
Prajitura cu zmeura si aluat sfaramicios
Cheesecake bites cu zmeura
Lasă un comentariu