Parfait cu telemea de oaie, nuca si fructe

Îmi plac atât de mult combinațiile dulci și sărate încât a trebuit să pun pe listă încă o rețetă. Am făcut acest parfait cu telemea de oaie, pepene galben, afine și miez de nucă, care are un echilibru perfect de gusturi.

Parfait cu telemea de oaie - foodieopedia

Am pornit de la rețeta clasică de parfait, care practic este un desert în straturi, deobicei cu o cremă de brânză sau iaurt, fructe, dar și ceva crocant, însă eu am folosit o telemea de oaie, ușor sărată, de la Delaco. Poate fi desert sau chiar o gustare rapidă, pe care să o servești în orice moment sau să o pregătești când ai invitați.

Parfait cu telemea de oaie - foodieopedia

Dacă sunteți fan telemea de oaie și nu ați încercat să o folosiți într-un preparat dulce, ci doar într-un preparat sărat, vă promit că alăturată unor fructe ușor dulci, papilele voastre gustative vor fi în extaz. Eu am mai mâncat-o și cu pepene roșu, cu piersică, dar și cu zmeură. Și dacă suntem la capitolul fructe, să știți că acest parfait cu telemea de oaie se poate face cu orice fruct preferat, iar dacă nu vă place nuca, folosiți alte oleaginoase mărunțite: alune, caju, fistic, migdale.

Iată cum am făcut eu:
____________________________________
INGREDIENTE (pentru 4 porții)
120 gr. telemea de oaie Delaco
120 gr. pepene galben tăiat cubulețe
150 gr. miez de nucă
100 gr. afine
2 linguri miere

Parfait cu telemea de oaie - foodieopedia
____________________________________
PREPARARE

Pentru început pune miezul de nucă într-un robot de bucătărie și mărunțește-l fin. Adaugă într-un bol miezul de nucă mărunțit împreună cu cele 2 linguri de miere și amestecă-le cu o lingură sau cu mâna.

Taie telemeaua de oaie în cubulețe mai mici.

Parfait cu telemea de oaie - foodieopedia

Într-un pahar transparent pune la bază câte 1-2 lunguri din miezul de nucă, peste care adaugă 30 gr. pepene galben tăiat cubulețe, 25 gr. afine, 30 gr. telemea de oaie, iar la final 1 linguriță din miezul de nucă tocat.

Repetă aceeași pași și cu restul paharelor, bolurilor sau a recipientelor în care vrei să pregătești acest parfait. Reține că din gramajele indicate mai sus îți ies 4 porții.

Extra poți să adaugi și un pic de miere deasupra.

Parfait cu telemea de oaie - foodieopedia

Păstrează la frigider până dorești să servești. Se păstrează proaspăt la frigider 1-2 zile.

Poftă bună!

Cu drag, Nicoleta!

Alte rețete cu telemea:
Pachetele din foietaj cu telemea
Shakshuka cu naut si telemea

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu