Ce ziceți de un peste de spanac în locul clasicului pesto de busuioc pe care cred că toată lumea îl știe?
Dumnezeu știe că-mi plac pastele. Și îmi plac foarte mult, le-aș mânca zilnic, dar pentru că țin la felul în care arăt și la corpul meu, mă limitez la a mânca doar o porție sau două pe săptămână. La mine în bucătărie găsești paste integrale de toate felurile (farfalle, spaghete, fusilli, penne), dar mai găsești și 1-2 pungi de paste fără gluten. E un întreg univers al pastelor în bucătăria mea. Ha, Ha, Ha!
Ei bine, când am descoperit această rețetă de pesto de spanac, am zis că trebuie să o încerc și eu neaparat. În plus, spanacul este preferatul meu și îl folosesc foarte mult în smoothies și în salate. De ce nu l-aș folosi și într-o rețetă de pesto?
Mare filozofie nu e cu o rețetă de pesto, îți trebuie doar ingredientele de bază, plus un robot de bucătărie sau un blender vertical cu ajutorul căruia să mixezi ingredientele pentru a le transforma în pesto. Simplu, nu?
Acest pesto de spanac se păstrează foarte bine la frigider câteva zile. Deobicei fac mai mult, îl pun într-un borcan sau într-un recipient cu capac și îl folosesc și la alte preparate. Poate fi mâncat și cu o bucată de carne: pui sau pește.
Dacă ești unul dintre acele persoane căruia i se pare că pesto din busuioc are un gust prea intens, atunci dă-i o șansă acestui pesto din spanac. Cu siguranță o să-ți placă! 🙂
Hai să vedem rețeta!
____________________________________
INGREDIENTE
3-4 mâini pline de spanac proaspăt spălat
2-3 linguri de parmezan ras (dacă ții post sau ești vegan, poți să folosești fulgi de drojdie inactivă în locul parmezanului)
3-4 linguri de ulei de măsline
½ sucul de la o lămâie
2 căței de usturoi
1 mână de nuci sau semințe de pin (eu am ales nuci)
sare și piper (după gust)
Paste la alegere: fusilli, penne, farfalle, spaghete etc.
____________________________________
PREPARARE
Modul de preparare al sosului pesto este foarte simplu. Ai nevoie de un blender în care pui toate ingredientele și le mixezi până devine o pastă. Dacă vezi că nu e destul de cremoasă pasta, poți să mai pui ulei de măsline sau apă. Eu am folosit apă până a devenit o pastă omogenă.
Pastele preferate se fierb cu puțină sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg într-o strecurătoare. Se adaugă sosul pesto de spanac paste pastele fierte și se amestecă.
Servește-le simple sau cu niște roșii cherry proaspete sau trase în tigaie cu puțin ulei de măsline și usturoi.
Este un preparat foarte ușor și rapid de făcut, sănătos și este extraordinar de gustos și proaspăt. Dacă ții post sau ești vegan, poți să excluzi parmezanul și să folosești în schimbul acestuia fulgi de drojdie inactivă.
Spor la treabă și să aveți mare poftă!
Cu drag,
Nicoleta!
P.S. Nu uita să dai like paginii de Facebook Foodieopedia pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!
4 Comments
Blanka
aprilie 27, 2020 2:33 pmBuna! Spanacul este fiert? As dori sa incerc reteta!
Foodieopedia
aprilie 27, 2020 4:29 pmSalut! Spanacul nu este fiert.
Ema
ianuarie 5, 2017 12:36 pmdeci, si Dumnezeul meu, ca si al tau :), mi-e martor cat de tare imi plac pastele! Ma abtin in a le manva prea des (incerc sa evit glutenul) dar…arata prea bun, prea gustos, prea ca la…. Nicoleta Foodiopedia! 🙂
Foodieopedia
ianuarie 5, 2017 3:09 pmMulțumesc frumos, Ema! Te aștept în continuare pe blog să-mi urmărești rețetele, la fel și pe pagina de facebook Foodieopedia pentru a fi la curent cu ultimele rețete 🙂
Lasă un comentariu