Rețeta de paste cu sos de conopidă este una extrem de ușor de preparat, dar și foarte delicioasă. Poate pare ciudată ideea unui sos de conopidă la o rețetă de paste, dar te asigur că îți va plăcea la nebunie.
Îmi plac tare mult pastele, adică serios, cui nu-i plac? Tot timpul încerc să găsesc modalități noi prin care să le gătesc ca să nu mă plictisesc de aceeași rețetă, iar de data aceasta, sosul de conopidă este vedeta. Ce? Cum? Sos de conopidă la o rețetă de paste? Da, da! Stați calm și nu strâmbați din nas, știu că multora dintre voi poate nu vă place conopida, dar ,,jur pe roșu” că nici nu-i veți simți gustul. Bine, poate un pic, dar e buuuuun!
Prima dată am văzut această rețeta la Teo (Teo’s kitchen) și mi-am propus să o încerc și eu. Nici nu m-aș fi gândit vreodată că un sos de conopidă merge atât de bine într-o rețetă de paste.
A ieșit mult mai gustos și mai interesant decât mă așteptam. Dacă faceți această rețetă și vă iese mai mult sos, să știți că acesta se poate păstra foarte bine în frigider într-un borcan pentru câteva zile. Și cel mai ,,mișto” lucru (ca să vorbim și în termeni moderni) este că sosul merge bine și cu o bucată de carne.
Eu sincer vă spun, mă gândesc să-l fac și de Paște, să pun un pic de hrean proaspăt ras în el și să-l mănânc cu ouă fierte și șuncă de casă în loc de clasicul sos de hrean, care se face cu smântână. Ar fi o variantă mai light, ca să zicem așa.
Noh, haideți să trecem la treabă și să vă arăt cum puteți să preparați și voi niște paste gustoase cu sos de conopidă!
____________________________________
INGREDIENTE
1 conopidă
1 ceapă mare tăiată
3 căței de usturoi
3-4 linguri ulei măsline
100 ml. lapte (puteți să folositi lapte vegan dacă țineți post sau sunteți vegani)
200 gr. paste la alegere ( eu am ales fusilli fără gluten Pasta D’oro)
sare și piper (după gust)
Opțional: 1-2 pumni de mazăre verde fiartă
____________________________________
PREPARARE
Taie conopida în buchețele mai mici și spală-le sub un jet de apă. Pune conopida la fiert cu un pic de sare, timp de 15-20 minute până devine moale.
Pune apă la fiert într-o altă oală și fierbe pastele preferate conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Între timp călește ceapa tăiată solzișori sau mărunt pentru 3-4 minute, până devine moale, apoi adaugă usturoiul zdrobit și sotează totul pentru încă 1 minut, amestecând frecvent pentru a nu se arde.
Dacă folosești mazăre verde la această rețetă, pune-o la fiert pentru 6-7 minute într-o oală micuță, în același timp în care fierb pastele și conopida, pentru a salva timp.
După ce s-au fiert buchețelele de conopidă, scoate-le cu o paletă și pune-le într-un bol. Păstrează un pic din apa în care au fiert pentru că vei avea nevoie de ea când vei face sosul.
Pune conopida într-un blender împreună cu ceapa și usturoiul călit, adaugă un pic de lapte și mixează. Dacă nu e destul de cremos sosul, adaugă câte puțin câte puțin din apa în care a fiert conopida.
Potrivește gustul cu sare și piper.
În acest moment pastele deja ar trebui să fie fierte și ele. Strecoară-le, apoi pune-le iar în aceeași oală în care au fiert. Adaugă peste ele sosul de conopidă, mazărea verde fiartă, apoi amestecă. Gustă și vezi dacă mai trebuie condimentat.
Servește pastele cât sunt calde.
Poftă bună!
Cu drag,
Nicoleta!
Alte rețete de paste:
Tagliatelle cu sos alb cu brânză cottage
Penne alla Vodka
Fusilli cu ,,ragu” din linte rosie
Penne la cuptor cu mozzarella
5 Comments
Oana Georgiana
octombrie 25, 2022 5:35 pmFoarte gustoasa reteta. Am preparat-o astazi.
Foodieopedia
ianuarie 3, 2023 4:32 pmMă bucur! Să îți fie de bine!
Să ai un an nou fericit! :*
Carmen
noiembrie 18, 2019 9:52 amSalut! Pot folosi si conopida congelata? Ma gandesc ca se schimba putin pasii
Foodieopedia
noiembrie 26, 2019 9:36 pmSalut! Nu cred că este o varianta ok. Conopida, ca orice legumă care a stat la congelator, este mai apoasă.
Îți recomand să iei conopidă proaspătă.
Lasă un comentariu