Unii ar zice că mi-am făcut de cap, dar vă asigur că rețeta asta de Penne alla Vodka nu am inventat-o eu. Și da, chiar avem vodka într-o rețetă de paste. Vă asigur că sunt delicioase!
Prima dată am auzit de rețeta aceasta de la mama, care este în Italia și mi-am dorit de foarte mult timp să o pregătesc și eu. Având toate ingredientele la îndemână, repejor m-am apucat de treabă. Ba chiar ,,am împrumutat” puțină vodka de la fratele meu, pentru că el avea o sticlă neîncepută, așa că numai bine, i-am făcut eu inaugurarea. Să ne înțelegem, nu am băut din ea, am folosit-o în scopuri mărețe pentru această rețetă delicioasă de Penne alla Vodka.
Vodka se simte extrem de subtil, nu vă faceți griji, însă îi dă o aromă deosebită. Liniștiți puteți să mâncați o porție de penne alla vodka ba acasă, ba la restaurant și după să mergeți undeva cu mașina, că nu se va sesiza la niciun control, dacă vă oprește poliția. Ha, Ha, Ha!
Textura sosului este extrem de cremoasă datorită sosului de roșii în combinație cu smântâna lichidă, iar busuiocul îi dă o aromă fresh. Este clar că această rețetă nu este una pentru copii din moment ce avem și alcool în ecuație, însă dacă doriți să faceți această rețetă și pentru copii, pur și simplu nu adăugați vodka.
Abia aștept să îmi spuneți cum vi s-au părut aceste penne alla vodka!
____________________________________
INGREDIENTE (2 porții mari / 3 porții medii)
200 gr. penne
150 ml. vodka
400 gr. roșii cuburi (1 conservă)
2 linguri pastă de roșii
250 ml. smântână lichidă 35%
1 ceapă tăiată mărunt
4 căței de usturoi zdrobiți
2 linguri ulei de măsline
6-8 frunze de busuioc proaspăt
Sare, piper și fulgi de chili după gust
Pentru servit: parmezan ras
*Fulgii de chili pot fi opționali dacă nu îți place picant sau poți să îi înlocuiești cu felii mici de ardei iute
____________________________________
PREPARARE
Călește pe rând ceapa tăiată mărunt și cățeii de usturoi zdrobiți. După ce s-au călit, adaugă vodka și lasă la foc mic, timp de 2-3 minute, până se reduce.
Adaugă pasta de tomate, sare, piper, fulgi de chili după gust și amestecă. Pune în tigaie cutia de roșii cuburi, amestecă și lasă totul să se reducă la foc mic, timp de 4-5 minute.
În acest timp pune la fiert pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Eu am folosit penne, dar poți să folosești orice tip de pastă ai în casă.
Sfat: pe la jumătatea timpului de fierbere rezervă o cană de apă din oala în care fierb pastele, în caz că ai nevoie de ea pentru sos. Apa de la paste conține amidon și ajută mult la îngroșarea sosului. Regula aceasta ține-o minte pentru orice rețetă cu paste.
După 4-5 minute, pune în tigaie smântâna lichidă și amestecă ușor. Lasă la foc mic 3-4 minute.
Odată ce s-au fiert pastele și le-ai strecurat, pune-le în tigaie peste sos și amestecă cu grijă.
Adaugă busuiocul proaspăt tocat, amestecă din nou și stinge focul.
Servește pennele alla vodka cu parmezan ras deasupra.
Poftă mare!
Cu drag, Nicoleta!
Alte rețete de paste de pe blog:
Spaghete cu midii in vin alb
Tagliatelle cu ciuperci si smantana
Fusilli cu rosii uscate si Brie au Bleu
Penne la cuptor cu mozzarella
Ravioli la cuptor cu mozzarella
Lasă un comentariu