Penne all’arrabbiata, o rețetă de paste mega simplu de făcut, care o să fie pe placul tuturor iubitorilor de picant.
De ceva timp am observat că a devenit un ritual ca joi să facem paste fie la prânz, fie la cină. În acest sens m-am gândit să fac din asta un obicei și pe blog, dar și pe conturile mele de socializare ( Instagram și Facebook), unde, în fiecare joi voi posta câte o rețetă de paste și sper să vă placă ceea ce vă propun.
Rețeta de penne all’arrabbiata o fac destul de des pentru că pe lângă faptul că este ușor de pregătit, are nevoie și de puține ingrediente și este economă. Deci nu trebuie să scoateți mulți bani din portofel pentru a o face.
Penne all’arrabbiata înseamă ,,penne înfuriate” tocmai datorită unui singur ingredient: ardeiul iute. În funcție de cât de picant îți place, poți să pui mai mult sau mai puțin ardei iute.
____________________________________
INGREDIENTE ( pt. 2 porții)
200 gr. penne
3 căței de usturoi
jumătate de ardei roșu iute
400 gr. polpa di pomodoro
sare și piper după gust
1 mână de pătrunjel proaspăt tocat
1 lingură de ulei de măsline
2-3 linguri de parmezan (+ extra pt servit)
____________________________________
PREPARARE
Fierbe pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Pune o lingură de ulei într-o tigaie și călește cățeii de usturoi zdrobiți. Dacă nu vrei să folosești ulei pt călit, poți să ,,călești” usturoiul în puțină apă.
Adaugă în tigaie jumătate de ardei iute tăiat în felii mici și amestecă.
Pune în tigaie polpa di pomodoro, condimentează cu sare și piper, amestecă și lasă la fiert 2-3 minute.
Adaugă pastele fierte al dente în sos și amestecă.
Pune în tigaie o mână de pătrunjel tocat, 2-3 linguri de parmezan ras și amestecă.
Servește cu extra parmezan deasupra.
Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu
Vezi pe blog mai multe rețete de paste:
Gnocchi cu mozzarella si bacon la cuptor
Salata de paste caprese
Penne alla Vodka
Fusilli cu rosii uscate si Brie au Bleu
Ravioli la cuptor cu mozzarella
Tagliatelle cu ciuperci si smantana
Spaghete cu midii in vin alb
Lasă un comentariu