Pizza cu crustă din conopidă, o adevătată surpriză și mult mai gustoasă decât mă așteptam. Pizza este plăcerea vinovată a multora dintre noi. Recunosc că pizza se află printre mâncărurile mele preferate, atunci când vreau să mai „trișez” cu alimentația. Știai că poți să înlocuiești clasicul aluat din făină cu o crustă din conopidă sau dovlecei? Ei bine, eu am acceptat provocarea și am făcut o pizza cu crustă din conopidă.
Pizza cu crustă din conopidă a devenit foarte populară în ultimii ani, este o variantă mai slabă în calorii decât cea cea obișnuită și incredibil de ușor de pregătit.
Crusta din conopidă nu doar că înlocuiește cu succes blatul clasic de pizza din faină, dar este și varianta mult mai slabă în carbohidrați, deoarece nu conține făină sau nu așa de multă ca la blatul unei pizza obișnuite. Această pizza cu crustă din conopidă este perfectă pentru cei care vor să mai reducă din cantitatea de carbohidrați.
Unii ar zice că e o variantă mai sănătoasă. Poate da, poate nu. Să nu uităm că eliminăm blatul din făină care e partea de carbohidrați, însă restul rămâne la fel. Avem grăsime din brânza folosită deasupra. Și deja știm că grăsimile aduc de două ori mai multe calorii (9 kcal), decât carbohidrații (4 kcal) / gram de produs. De aceea zic că nu e neaparat ” mai sănătoasă” varianta asta, ci ” mai slabă în carbohidrați”.
Recunosc că am avut puține emoții în privința crustei pentru că am crezut că nu se va prinde/nu va sta legată ca o crustă normală, dar am avut succes. Gustul ei este total diferit și aici mă refer la blat, dar e ceva normal, pentru că e făcut din conopidă și dacă îți place această legumă, cu sigurață nu te va deranja gustul ei în această rețetă.
Recomand tuturor această pizza, este ușor de făcut și foarte gustoasă. În plus, gândește-te că, practic, este făcută în proporție de 90% doar din legume. Ce poate fi mai bun decât atât?
Hai să vedem rețeta!
____________________________________
INGREDIENTE
Pentru crustă:
1 conopidă mare
2 ouă
3 linguri parmezan ras
1 linguriță de: usturoi praf (sau 1 cățel de usturoi ras), busuioc uscat
puțină sare și piper
2-3 linguri de pesmet sau fâină integrala (merge și cu făină din fulgi de ovaz)
Topping: sos de roșii, cașcaval ras, felii de roșii și ceapă roșie, ardei gras galben, măsline, ciuperci, porumb, rucola (sau la alegere)
____________________________________
PREPARARE
Taie conopida în buchețele mici, pune-le într-un mixer/blender cu lama cuțitului în formă de ,,S” și mărunțește-le până iau forma unui bob de orez. Dacă nu ai blender, poți să dai conopida pe o răzătoare. Pune conopida mărunțită într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și las-o la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 10-13 min. Amestecă din când în când pentru a nu se arde.
Scoate tava din cuptor și lasă conopida să se răcească conopida 10 min. După ce s-a răcit, pune conopida într-un prosop și stoarce cât de bine poți tot excesul de lichid. Într-un bol amestecă conopida pe care ai stors-o cu: ouăle, parmezanul, pesmetul, busuiocul, usturoiul praf, piper, sare și amestecă bine.
Ai grijă la cantitatea de sare pentru că parmesanul este deja sărat!
Transferă ,,aluatul’’ obținut într-o tavă tapetată cu foaie de copt (poți folosi aceeși foaie de copt ca la pasul 1, ca să nu facem risipă, zic). Apasă aluatul cu degetele pe toată suprafața tăvii, formând crusta de pizza, apoi pune tava la cuptor pentru 10-13 min. După acest timp, scoate tava și decorează pizza cu ingredientele enumerate mai sus sau cu topping-ul tău preferat. Bagă din nou tava la cuptor pentru 5-8 minute, până se topește cașcavalul.
Scoate pizza din cuptor, pune câteva frunze de ruccola deasupra și las-o pentru câteva minute (10-15) să se răcească pentru a o putea tăia. Dacă o tai cât timp e încă caldă, atunci când o iei în mână este foarte probabil ca să se rupă crusta.
Poftă bună și savurați din plin această pizza cu crustă din conopidă!
Cu drag,
Nicoleta!
Nu uita să dai LIKE paginii de facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!
Click aici ⇒ Foodieopedia .
Lasă un comentariu