Pizza pe pâine ciabatta poate fi salvarea tuturor atunci când vrem să mâncăm ceva rapid, gustos, cu ingrediente la îndemâna noastră și cu minim de efort. Este o idee excelentă dacă nu vrei să pregătești tu un aluat de pizza, însă chiar și așa, îți promit că vei avea parte de acel sunet crocant, la fel ca blatul unei pizza adevărate.
Pizza poate fi făcută în fel și chip, pe felii de pâine, pe baghete de pâine, pe lipie, pe blat clasic sau chiar pe blat din conopida și dovlecei. De ce să nu se poată face și pe ciabatta? Planul de lucru este practic tot același, doar că avem o altă bază. Și, hai să recunoaștem, e mult mai puțin de lucru, decât dacă am face pizza pe un blat clasic.
Aceste pizza pe ciabatta pot fi:
- mâncate ca un brunch, pentru un prânz sau cină rapidă
- luate la pachet într-o caserolă la job
- luate la pachet într-o caserolă la un picnic
- puse în pachețelul de mâncare a copilului pentru școală
- pregătite pentru o seară de ,,pizza party” pentru copii sau adulți, dacă aveți invitați la masă
- ori de câte ori aveți resturi de legume prin frigider și nu știți ce să faceți cu ele ( #FărăRisipăAlimentară )
Topping-urile pot să difere în funcție de ceea ce vă place vouă. Ungeți feliile de ciabatta cu sos de roșii, adăugați o porție generoasă de cașcaval ras pe fiecare bucată (eu am folosit cașcaval Sofia de la Delaco), iar deasupra cașcavalului puneți orice legume și/sau mezeluri preferate. Cu cât e mai colorată pizza, cu atât este mai plăcută ochiului.
Tu ce ai pune pe pizza?
____________________________________
INGREDIENTE
2 pâini ciabatta mici (poți să folosești și o ciabatta mare, pe care să o tai în 4)
80 gr. cașcaval Sofia de la Delaco
8 linguri sos de roșii (poți să amesteci sosul de roșii cu puțin busuioc)
Topping: porumb, ardei roșu și galben, felii de ciuperci, măsline verzi și negre
*Gramajele topping-ului, adică ceea ce pui pe pizza, peste cașcaval, nu le-am indicat pentru că diferă în funcție de cât de mult vrei să adaugi tu pe pizza.
*Topping-ul poate să difere, să folosești alte legume, doar o parte din cele menționate de mine sau să mai adaugi și mezeluri preferate.
____________________________________
PREPARARE
Taie ciabatta în jumătate, apoi unge-le cu sos de roșii (câte două linguri pe fiecare bucată).
Adaugă cașcaval ras peste sosul de roșii.
Peste cașcavalul ras aranjează topping-ul ales sau cel menționat mai sus.
Pune feliile de ciabatta pe o tavă acoperită cu foaie de copt și bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 10-12 minute.
După acest timp, scoate pizza pe pâine ciabatta din cuptor, așează-le pe un platou sau o farfurie și servește-le calde, când încă se întinde frumos cașcavalul. E partea preferată a tuturor, nu?
Să aveți poftă!
Cu drag, Nicoleta!
Mă găsești și pe:
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/nicoleta.catargiu/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/foodieopedia/
Lasă un comentariu