Am făcut Pizza Sandwich cu pesto, ruccola, burrata și roșii uscate. Practic e un sandwich în aluat de pizza crocant. Abia am așteptat să fac rețeta pentru că am tot văzut-o pe TikTok la multe persoane. A ieșit delicious!
Trebuie să faceți și voi ca să vă convingeți cât este de bun acest pizza sandwich! Partea bună e că puteți să îl personalizați cum vreți voi, să adaugați în sandwich orice alte ingrediente preferați. Eu aș zice că această combinație făcută de mine este una câștigătoare.
Pizza sandwich poate sună ciudat, așa am considerat și eu prima dată, însă nu am putut să resist acestui trend apărut pe TikTok (rar mă iau după trenduri), însă arătau prea bine sandwich-urile și am zis că trebuie să încerc și eu.
Sper să vă placă ideea și să o puneți în practică și voi cât de curând!
____________________________________
INGREDIENTE (IES 4 SANDWICH-URI)
400 gr. făină (am folosit tip 650)
5 gr. drojdie proaspătă
250 ml. apă călduță
1 linguriță de sare
jumătate de linguriță de zahăr
ulei de măsline
Pentru sandwich: pesto, ruccola, roșii uscate, burrata
____________________________________
PREPARARE
Am hidratat drojdia în jumătate din apa călduță.
Într-un bol am amestecat făina, sarea și zahărul, apoi am adăugat peste ele drojdia hidratată, restul de 150 ml. de apă și am pornit robotul să frământe aluatul timp de 5 minute. Frământați cu mâna vreo 8-10 minute pânâ rezultă un aluat omogen și elastic. La nevoie adăugați extra făină, atât cât cere aluatul.
După frământare am pus aluatul pe masa prăfuită cu făină și am frământat cu mâna 2 minute, ajutându-mă de extra făină.
Am adunat aluatul într-o bilă, am uns un bol cu ulei, am pus în el bila de aluat, am uns-o și pe ea cu ulei deasupra, am acoperit bolul și am lăsat la dospit timp de 2 ore.
După dospire am împărțit aluatul în 4 părți. Am format bile din aluat (ne ajutăm de făină), le-am acoperit cu un prosop și le-am lăsat la dospit aproximativ 1 oră.
Pe masă am pus puțin griș și am dat formă cu mâna bilelor ca unui aluat de pizza (nu insista mult cu întinsul).
Deasupea am stropit cu ulei de măsline, am împachetat aluatul în două, l-am stropit deasupra cu ulei de măsline și l-am așezat pe o tavă acoperită cu foaie de copt. Deasupra am presărat niște sare grunjoasă.
Am băgat la cuptor: 220°C, 18-20 minute.
Per fiecare sandwich: am uns la interior aluatul cu o lingură de pesto, am adaugat o mână de ruccola, jumătate de bilă de burrata și câte 2-3 roșii uscate în ulei.
Asta e tot. Exteriorul este crocant, sandwich-ul este delicios și tare sper să vă placă.
Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu
Vezi alte rețete de pizza pe blog:
1. Pizza pe blat de focaccia
2. Pizza Margherita cu blat pufos
3. Pizza pe paine ciabatta
Lasă un comentariu