Prajitura cu capsuni și aluat sfărâmicios este un deliciu și este un desert care îmi aduce aminte de copilărie. Mai este cunoscută și sub denumirea de prăjitură cu aluat răzuit/ras/fraged sau prăjitură râioasă. Tu sub ce denumire o știi?
Acastă prajitura cu capsuni se face extrem de simplu, cu puține ingrediente, pe care cu siguranță le aveți acasă, iar partea cea mai bună este că se poate face cu orice alte fructe. Pe blog mai găsiți variantele următoare:
1. Prajitura cu zmeura si aluat sfaramicios
2. Prajitura cu prune si aluat sfaramicios
Toate cele 3 straturi ale acestui desert sunt delicioase: baza simplă din făină, unt, zahăr și ou, umplutura aromată de căpșuni, dar și aluatul sub formă de bulgărași de deasupra. Este una dintre cele mai simple rețete de deserturi pe care le puteți face cu absolut orice ocazie. Cei mici, dar și cei mari o vor îndrăji și o să vă laude.
Dacă faceți rețeta, să îmi spuneți în comentarii cum vi s-a părut.
____________________________________
INGREDIENTE
300 gr. făină albă
120 gr. unt rece, tăiat în cubulețe
150 gr. zahar
un praf de sare
1 ou
500 gr. căpșuni proaspeți (se pot folosi și congelați)
zeama de la o portocală (poate fi opțional)
1 lingură de amidon
____________________________________
PREPARARE
Pune într-un bol făina, 50 gr. zahăr, un praf de sare și untul. Amestecă toate ingredientele cu mâna până se încorporează untul cu făina și rezultă un aluat sfărâmicios.
Adaugă în bol un ou și amestecă din nou totul cu mâna.
Pune compoziția de aluat într-o tavă și aplatizează cu mâna aluatul în tavă. Tava mea are 20×15 cm. Nu uita să păstrezi 2 pumni din aluatul sfărâmicios pentru a-l pune deasupra la final!
Pentru sos pune într-o oala căpșunii, restul de 100 gr. de zahăr și zeama de la portocală.
Lasă la fiert până totul se reduce și rezultă ca un sos.
Amestecă o lingură de amidon într-un pahar cu puțină apă, apoi pune în oală și amestecă. Lasă câteva secunde la fiert.
Pune sosul de căpșuni în tavă peste aluat, iar deasupra adaugă restul de aluat sfărâmicios.
Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 35-40 minute.
Lasă să se răcească complet prăjitura (ideal peste noapte la frigider), apoi taie în bucăți.
A ieșit tare bună!
Cine face?
Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu
Vezi pe blog alte rețete cu căpșuni:
Inghetata rapida de capsuni
Negresa cu dulceata de capsuni
Tarte din foietaj cu mascarpone si capsuni
Galette cu capsuni
Cheesecake cu capsuni fara coacere
Lasă un comentariu