Prajitura cu piersici este pufoasă, simplu de pregătit și economă. Se face rapid și poate fi pregătită oricând, nu neaparat cu ceva ocazie. Este și foarte versatilă, iar dacă nu îți plac piersicile, poți să le înlocuiești cu fructele tale preferate.
Nu sunt mare pricepută într-ale prăjiturilor și de cele mai multe ori, pur și simplu adaug ingrediente într-un bol, apoi ce-o ieși, o ieși, vorba aia. Am testat prăjitura cu piersici de două ori și văzând cât de simplu e de făcut, fără mare efort, am zis că ar fi drăguț din partea mea să împărtășesc cu voi rețeta.
Eu nu am mai pus niciodată cremă de brânză în aluatul unei prăjituri, ci o puneam deasupra, așa cum se pune deobicei. Am testat rețeta să văd dacă nu cumva am eu ceva ,,filme” cu faptul că pun cremă de brânză în aluatul unei prăjituri, însă mi-a plăcut extrem de mult textura finală pe care o dă prăjiturii: foarte pufoasă și ușor umedă. Seamănă mult cu un pandișpan.
Pentru că am folosit o cantitate mică de îndulcitor, să știți că nu este foarte dulce, însă voi puteți să adăugați atât cât simțiți. Pentru preferințele mele au fost suficiente 100 gr. eritritol, care este un îndulcitor natural. În locul eritritolului puteți să folosiți alt îndulcitor natural, zahăr alb, zahăr brut, zahăr de cocos etc.
Piersicile le-am pus doar deasupra aluatului după ce l-am pus în tavă, însă puteți să tăiați câteva și în aluat, și să asezați câteva felii și deasupra.
Pentru prajitura cu piersici ai nevoie de:
____________________________________
INGREDIENTE
2-3 piersici
350 gr. cremă de brânză (cream cheese)
4 ouă
100 gr. făină integrală (poți să folosești și făină albă)
100 gr. eritritol (sau orice alt îndulcitor natural, zahăr alb, zahăr brut, zahăr de cocos etc)
un plic praf de copt
o linguriță scorțișoară
un praf de sare
o lingură esență de vanilie
____________________________________
PREPARARE
Pune într-un bol ouăle, îndulcitorul și esența de vanilie, apoi mixează cu mixerul timp de două minute, până când vezi că ouăle își dublează volumul.
Adaugă în bol crema de brânză și mixează din nou timp de câteva secunde până când vezi că s-a amestecat bine crema de brânză.
Adaugă scorțisoara, praful de copt, praful de sare și făina pe rând, câte două linguri deodată și mixează cu mixerul până când rezultă o compoziție omogenă. Compoziția va fi destul de lichidă, însă așa trebuie să fie.
Pune foaie de copt într-o tavă (am folosit una de 25 x 20 cm), apoi toarnă în tavă compoziția prăjiturii. Deasupra ei asează felii de piersici, spălate în prealabil.
Sfat: poți să adaugi piersici atât în compoziția prăjiturii, cât și deasupra ei. Eu am preferat doar deasupra.
Bagă tava în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 35 minute, până când vezi că prăjitura este maronie la suprafață.
Timpul de coacere poate să difere în funcție de cuptorul fiecăruia. Fă testul scobitorii după 30-35 minute, iar dacă scobitoarea iese curată, fără aluat pe ea după ce o înfingi în mijlocul prăjiturii, atunci ea este coaptă. În caz contrar, mai lasă la copt încă 5 minute și verifică din nou.
Lasă să se răcească complet, apoi taie în bucăți potrivite.
Poți să arunci și o ploaie de zahăr pudră deasupra.
Servește oricând simți nevoia de un desert, dimineața la o cafea sau la un ceai.
Să vă fie de bine!
Cu drag, Nicoleta!
Alte rețete de prăjituri:
Prajitura cu dovleac, ciocolata si nuca
Prajitura cu prune si aluat sfaramicios
Prajitura cu zmeura si aluat sfaramicios
Prajitura cu morcovi și fulgi de ovăz
Lasă un comentariu