Rețeta de pui cu capere și lămâie este o idee rapidă și delicioasă de prânz sau cină, pe care eu l-am servit cu orez roșu și a fost tare bun.
Este foarte apropiată de rețeta de ,, Pui Piccata”, o rețetă binecunoscută din bucătăria italiană. Ce am făcut eu în schimb a fost să nu dau prin făină bucățile de piept de pui înainte de a le prăji, dar am pus în plus și smântână lichidă, pentru a avea un sos mai cremos.
Este un preparat gustos, foarte simplu și ușor de făcut, care a intrat de mult timp în meniul meu permanent și o îl pregătesc destul de des. Îmi place să îi servesc cu o garnitură simplă de orez, iar de data asta l-am servit cu un orez roșu, care s-a contrastat foarte bine cu sosul.
Sper să îți placă rețeta de pui cu capere și lămâie și să o pregătești și tu cât de repede!
____________________________________
INGREDIENTE ( pt. 2 porții)
2 bucăți de piept de pui
3 linguri de capere
250 ml. smântână lichidă de gătit (20%-30%)
coaja și zeama de la jumătate de lămâie
30 gr. unt
2 linguri ulei
Condimente după gust: sare, piper, usturoi granulat, boia
Pentru servit la alegere: orez fiert, cartofi piure, legume fierte sau coapte
____________________________________
PREPARARE
Prima dată taie două bucăți de piept de pui în jumătate apoi condimentează-le după gust cu sare, piper, boia, usturoi granulat și puțin ulei.
Gătește bucățile de pui pe fiecare parte câte 4-5 minute într-o tigaie încinsă cu unt și ulei, apoi scoate-le pe o farfurie.
În aceeași tigaie (fără să o ștergi) adaugă coaja și zeama de la jumătate de lămâie și caperele.
Adaugă smântână lichidă de gătit și imediat după bucățile de piept de pui.
Lasă totul în tigaie pentru 2-3 minute cât să se pătrundă sosul în pui.
Presară deasupra niște pătrunjel.
Serveste puiul în sos de capere cu orez fiert, piure de cartofi sau legume fierte.
Cum vi se pare ideea?
Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu
Vezi pe blog alte rețete cu pui:
1. Pui dulce-picant
2. Pulpe de pui cu legume la cuptor
3. Pui Caprese
4. Pui in crusta de fulgi de porumb
Lasă un comentariu