Ce zici de un pui cu fulgi de porumb super gustos și crocant, numai bun de mâncat alături de un sos răcoros? Perfect pentru masa de prânz sau cină.
Mama ne facea ceva asemănător, doar că folosea pesmet, nu fulgi de porumb. Ei bine, dacă și tu tânjești după ceva crocant, atunci îți recomand acest pui cu fulgi de porumb. O alternativă a acestei rețete ar fi tot una din colecția mea de pe blog: pui la cuptor in crusta de susan. Ambele se fac sub aceeași tehnică foarte simplă și rapidă.
Îmi place să îl servesc alături de un sos fresh din iaurt. Cel pe care îl fac în ultima vreme e cu cu iaurt, menta si castravete, o ușoară interpretare a sosului tzatziki. Cei care doresc, pot să mai adauge și o porție de cartofi la cuptor. Pentru cei care nu doresc cartofi, îmi permit să le sugerez niște legume ratatouille la tigaie sau legume glazurate cu Grana Padano. Vei avea un meniu complet de lins pe degete.
Este perfect de mâncat la prânz, la cina și poate fi luat la pachet la muncă. Ba chiar pregătit atunci când ai invitați la masă și nu știi cu ce să îi surprinzi. Sigur o să le placă acest pui cu fulgi de porumb!
Sper să vă placă rețeta și să o pregătiți și voi!
____________________________________
INGREDIENTE
650-700 gr. mușchiuleț de pui sau piept de pui tăiat felii
150-200 gr. fulgi de porumb neîndulciți
2 ouă
60-70 gr. făină
Condimente după gust: sare, piper, usturoi pudră, boia dulce, fulgi de chili, curry (fă mixul tău preferat de condimente)
1 lingură ulei de măsline
____________________________________
PREPARARE
Marinează puiul cu mixul de condimente menționat mai sus, plus o lingură de ulei de măsline. Pune la marinat în frigider timp de 1, 2 ore. Acoperă bolul/recipientul în care e carnea.
Mărunțește fulgii de porumb într-un robot de bucătărie. Dacă nu ai robot de bucătărie, poți să zdrobești fulgii în mână sau să îi pui într-o pungă de plastic și să îi strivești cu sucitorul sau cu fundul unei căni.
Bate cele două ouă într-un bol.
Cum pregătim puiul în fulgi de porumb?
Pe masa de lucru vei avea 4 boluri/farfurii adânci. De la stânga la dreapta vei așeza: mușchiulețul de pui marinat, făina, ouăle bătute și fulgii de porumb mărunțiti.
Imediat lângă acestea vei avea pregătită tava acoperită cu foaie de copt.
Prima dată vei ,,tăvăli” bucățile de mușchi de pui în făină, scuturând de fiecare dată excesul de făină. Următorul pas este să ,,scufunzi” bucățile în ouăle bătute, iar ultimul pas este să le ,,tăvălești” în fulgii de porumb mărunțiți.
Așează fiecare bucată de pui pe tava acoperită cu foaie de copt și bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 25-30 minute. Poți să le stropești și cu puțin ulei.
Nu este nevoie să le întorci de pe o parte pe cealaltă pe durata coacerii.
Sfat pe care l-am ,,furat” de la mama: folosește doar o mână atunci când urmezi operațiunea de mai sus, astfel încât o mână să îți fie curată mereu.
Servește acest pui cu fulgi de porumb alături de o salată și un sos răcoritor cu iaurt, menta și castravete!
Vezi reteta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu
Lasă un comentariu