Pui cu parmezan si mozzarella mai este cunoscut și sub denumirea de pui parmigiana / chicken parmigiana sau pui a la parmigiana și este o rețetă populară în Italia, care mie îmi place foarte mult.
Acest pui cu parmezan si mozzarella este unul dintre preparatele pe care le-aș putea mânca oricând. Pur și simplu toate aromele se îmbrățișează între ele și iese ceva foarte bun. Este o idee genială pentru un prânz, o cină sau chiar pentru momentele în care ai invitați la masă și vrei să îi surprinzi cu o rețetă faină.
Puiul cu parmezan si mozzarella este mega delicios și poate fi servit doar cu o salată, cu un piure fin de cartofi sau, cum este servit în restaurante, cu spaghete în sos roșu.
Rețeta de pui cu parmezan si mozzarella se face foarte ușor, destul de rapid, iar partea faină e că se poate lua și la pachet, la birou. Dacă ai cuptor cu microunde la birou pur și simplu încălzești câteva minute, până se topește din nou mozzarella.
Sper să vă placă rețeta și să o faceți și voi!
____________________________________
INGREDIENTE ( pentru 8 porții )
2 piepți de pui întregi
condimente pt pui: sare, piper, usturoi pudră, boia
100 gr. făină
150 gr. pesmet
100 gr. parmezan
3 ouă
200 gr. mozzarella (de preferat din aceea pt. pizza mai tare, nu moale)
1 linguriță de busuioc uscat
400 gr. sos de roșii (condimentat cu putină sare, piper, usturoi pudră și busuioc uscat)
ulei pentru prăjit
* înjumătățește cantitățiile dacă vrei să faci doar 4 porții
____________________________________
PREPARARE
Curăță de impurități pieptul de pui și taie-l în bucăți. Am tăiat fiecare jumătate piept de pui în două felii subțiri, rezultând astfel 8 bucăți.
Condimentează puiul după gust cu ingredientele menționate mai sus.
Pune în 3 boluri făina, ouăle bătute și pesmetul amestecat cu 50 gr. parmezan ras și o linguriță de busuioc uscat.
Tăvălește fiecare bucată de piept de pui, pe rând, prin făină, ou și pesmet.
Pune ulei într-o tigaie și prăjește bucățile de pui pe ambele părți câte 3-4 minute, până se rumenesc frumos.
Așează bucățile de pui prăjite pe o tavă acoperită cu foaie de copt. Pune deasupra lor 1-2 linguri de sos de roșii, puțin parmezan pe fiecare, iar la final câte o felie de mozzarella.
Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 8-10 minute sau până se topește mozzarella.
Cine dorește, cine poftește?
Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu
Pe blog am multe rețete cu pui, poate îți fac cu ochiul și acestea:
Gyros cu pui
Enchiladas cu pui si fasole rosie
Butter Chicken – pui cu unt in sos de rosii
Pui dulce-picant
Pui cu capere si lamaie
Lasă un comentariu