Piept de pui cu quinoa, roșii cherry cu măsline verzi și usturoi la cuptor. Adevărul e că nu știu ce nume să îi dau, dar este ceva ce am improvizat pe moment cu ceea ce aveam în casă.
Ador să fac rețete cu orice ingrediente am la îndemână, pentru că mereu iese ceva extrem de bun. Așa a fost și în cazul acestui preparat de pui cu quinoa, lângă care am făcut amestecul meu preferat de roșii cherry, măsline verzi și usturoi la cuptor. Se potrivesc de minune și este un fel principal pe care poți să îl mănânci la prânz sau cină.
Partea faină e că puteți să improvizați și să schimbați din ingrediente:
- quinoa poate fi înlocuită cu orez sau couscous
- roșiile cherry cu ardei roșu, iar măslinele verzi cu măsline negre
- pieptul de pui poate fi înlocuit cu pulpe de pui
Mi-a plăcut tare mult cum a ieșit acest pui cu quinoa. Sper că și vouă
____________________________________
INGREDIENTE (3 porții)
3 bucăți piept de pui
200 gr. quinoa
200 gr. roșii cherry
60-70 gr. măsline verzi
6-7 căței de usturoi
1 legătură de pătrunjel tocată mărunt
30 gr. unt
sare, piper, usturoi pudră, busuioc uscat (toate după gust)
____________________________________
PREPARARE
Puiul
Marinează bucățile de pui după gust cu sare, piper, usturoi pudră și un pic de ulei. Lasă la marinat 1-2 ore în frigider.
Înainte de a le prăji, lasă-le la temperatura camerei 20-30 minute.
Prăjeste bucățile de piept de pui într-o tigaie grill sau normală cu unt. Le-am lăsat în tigaie până a ajuns la temperatura internă de 75°C.
Quinoa
Quinoa se fierbe conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Înainte de fierbere nu uita să o speli într-o sită de câteva ori pentru a-și înlătura stratul numit saponină (altfel e amară).
După fierbere las-o să se răcească, apoi amestec-o într-un bol împreună cu pătrunjelul tocat mărunt, 1 lingură de ulei de măsline, sare și piper după gust.
Legumele
Pune într-un vas de ceramică, yena sau într-o tavă mică: roșiile cherry și măslinele tăiate în jumătate, cățeii de usturoi, 2 linguri de ulei de măsline, sare, piper și busuioc uscat după gust.
Amestecă-le bine, apoi bagă tava în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 20-25 minute, până roșiile devin moi.
SFAT:
- ca să termini cu toate deodată, prima dată pune la fiert quinoa, apoi bagă la cuptor legumele
- la jumătatea timpului poți să te ocupi de carne
Pune de toate pe o farfurie și servește cu poftă!
Cu drag, Nicoleta!
Lasă un comentariu