Pui cu sos Teriyaki – una dintre rețetele mele preferate pe care aș mânca-o oricând, la orice oră.
De mult timp n-am mai făcut o călătorie culinară pe acest blog, așadar de data aceasta călătorim în Asia, mai exact în Japonia, unde această rețetă este foarte populară.
Puiul Teriyaki are nevoie doar de puține ingrediente pentru pregătire, se face foarte rapid și este extraordinar de gustos.
Să știți că nu am respectat 100% rețeta originală pentru că îmi place să adaptez diferite rețete după gustul meu, dar eu zic că nu m-am îndepărtat foarte mult de rețeta japonezilor. Am înlocuit orezul normal cu un ,,orez” din conopidă. O variantă mai scăzută în carbohidrați, ca să zicem așa. Apropo de conopidă, știai că poți să înlocuiești blatul obișnuit de pizza, cu unul din conopidă? Vezi rețeta mea de pizza cu crustă din conopidă !
Sosul Teriyaki, care este vedeta acestui preparat, este simplu de făcut și foarte bun, iar acea glazură de miere cu lămâie deasupra puiului…mmm…nici nu pot să o descriu în cuvinte. Trebuie să încerci această rețetă ca să știi despre ce vorbesc eu aici!
Sper să-ți placă și ție această rețetă de pui cu sos teriyaki la fel de mult ca mie!
____________________________________
INGREDIENTE
un piept de pui taiat în jumătate
o bucată de broccoli
2 morcovi taiați felii
1 bucata de conopida
2 căței de usturoi
5 linguri de ulei de măsline
sare și piper (după gust)
Pentru sosul Teriyaki ai nevoie de: 3 linguri de sos de soia, 1 lingură de ghimbir proaspăt ras, 1 lingură de seminte de susan, 2 linguri de miere de albine, jumătate din sucul de la o lămâie
* lămâia poate fi înlocuită cu grapefruit sau portocală
* poți folosi orez normal în loc de orez din conopidă
____________________________________
PREPARARE
Marinează pieptul de pui cu sare, piper, 2 linguri de ulei de măsline și 2 căței de usturoi rași. Pune-l într-un recipient, acoperă recipientul cu o folie de plastic și lasă-l 30 minute în frigider.
Între timp spală broccoli și conopida și taie-le în bucăți mici. De asemenea curăță și taie în felii mici morcovii. Fierbe pentru 5 minute broccoli și feliile de morcovi.
Pune pieptul de pui într-o tavă acoperită cu hartie de copt și bagă-l la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 25-30 minute.
Cum se face orezul din conopidă?
Pune bucățile mici de conopidă într-un procesor (robot) de bucătărie și mărunțește-le până devin fine (ca bobul de orez). Pune conopida mărunțită într-o tigaie cu 3 linguri de ulei de măsline, sare, piper și amestecă ,,orezul din conopidă” ocazional pentru 3-5 minute, la foc mic.
Cum se face sosul Teriyaki?
Într-o cratiță pune sosul de soia, mierea, jumătate din sucul de la o lămâie. Lasă la foc mic timp de 3 minute, amestecând până când sosul se îngroasă. Adaugă 2 lingurițe de ghimbir ras în ultimul minut și amestecă.
După ce puiul este gătit, pune-l în sos și întoarce-l de pe o parte pe alta până când este acoperit în întregime cu aceste sos.
Presară câteva semințe de susan deasupra puiului.
Acum poți să pui toate preparatele într-o farfurie și să te bucuri de această călătorie culinară în Japonia, savuzând un pui teriyaki cu orez din conopidă.
orezul din conopidă seamănă foarte mult cu bobul de orez obișnuit
Poftă mare, dragilor!
Nicoleta 🙂
P.S. Nu uitați să dați și un LIKE paginii de Facebook pentru a fi la curent tot timpul cu ultimele mele rețete. Click aici -> Foodieopedia .
Lasă un comentariu