Rețeta de pui la cuptor în crustă de susan este gustoasă și foarte ușor de făcut. Cunoscătorii sau iubitorii de mâncare chinezească probabil recunosc rețeta și o știu mai degrabă sub numele de ,,Pui Shanghai”.
Fac destul de des pui în crustă de susan și îmi place la nebunie. La fel ca mulți dintre voi și eu mă plictisesc ușor de carnea de pui, însă încerc să găsesc diferite metode prin care să o gătesc, să folosesc diferite condimente și mă inspir mult și din rețetele bucătăriilor internaționale, pentru a-i da alt gust de fiecare dată. Așa s-a întâmplat și cu rețeta mea de Pui Curry, Pui în Vin, Chili con carne de pui, Nuggets de pui la cuptor sau Tarte cu pui si sos tzatziki. Fiecare dintre ele au influențe din altă țară și sunt diferite la gust.
Această rețetă are influențe asiatice, mai exact este originară din China. Pentru că îmi place să adaptez rețetele, astfel încât să le fac să fie cât mai sănătoase, modalitatea de gătire aleasă de mine este cea la cuptor și nu prăjirea în baie de ulei. Vă sfătuiesc și pe voi să alegeți gătirea la cuptor, fierberea la aburi sau chiar călitul cu apă. Ține minte asta: uleiul, pe lângă faptul că este caloric (120 kcal/1 lingură), acesta devine toxic la o temperatură mare atunci când începeți să prăjiți cu el.
Fâșiile de pui în crustă de susan pot fi mâncare la prânz sau cină alături de o salată și un sos tzatziki (așa cum am făcut eu) sau puse la pachet pentru prânzul de la job, facultate sau școală.
Ia uite cât de ușor se pregătește:
____________________________________
INGREDIENTE
650 gr. piept de pui (dezosat, fără piele)
150-200 gr. susan
60-70 gr. făină integrală
2 ouă
Pentru marinat puiul: 2 linguri sos de soia, 1 lingură ulei de măsline, zeama de la jumătate de lămâie + condimente după gust: usturoi granulat, boia dulce, piper (nu mai punem sare pentru că sosul de soia este deja sărat).
____________________________________
PREPARARE
Taie pieptul de pui în fâșii mai mici și pune-le într-un bol împreună cu ingredientele pentru marinadă. Acoperă bolul cu o folie de plastic sau cu o farfurie și lasă puiul la marinat, la frigider, pentru cel puțin o oră.
Ai nevoie de 2 farfurii plate și o farfurie adâncă: pune separat făina și susanul în farfuriile plate, iar în farfuria adâncă bate ouăle cu o furculiță. Pregătește-ți din timp masa de lucru, astfel vei avea pe masă, de la stânga la dreapta, în ordinea aceasta: bolul cu fâșiile de pui, farfuria cu făină, farfuria cu ou, farfuria cu susan și tava acoperită cu o hârtie de copt, pe care vei pune puiul.
După ce s-a marinat puiul, dă fâșiile de pui prin făină (scutură-le un pic pentru a elimina excesul de făină), apoi prin ou, la final prin susan și pune-le într-o tavă acoperită cu foaie de copt. Ai grijă să ,,tăvălești” puiul bine pe toate părțile prin cele 3 farfurii.
SFAT!
Te sfătuiesc să dai toate fâșiile de pui prin făină, apoi să continui cu restul pașilor. Îți va fi mult mai ușor și nu te vei murdării atât de mult pe degete. Tot ca un sfat, îți sugerez să te folosești doar de o mână pentru a face toate operațiunile, astfel încât să ai o mână curată tot timpul.
Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 30-35 minute.
Între timp poți să faci și rețeta mea de sos tzatziki. Îți promit că se complează perfect cele două preparate.
După ce s-au copt fâșiile de pui în crustă de susan, servește-le imediat cu sosul menționat sau cu o salată.
Poți să pui câteva bucăți și pentru pachețelul cu prânz de la job, facultate/școală. Eu am pus într-o caserolă și niște legume ratatouille, iar într-un recipient mai mic puțin sos tzatziki. Prânzul meu a fost delicios.
Poftă mare!
Cu drag, Nicoleta!
Mă găsești și pe:
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/nicoleta.catargiu/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/foodieopedia/
Lasă un comentariu