Rețeta de pui milanez sau chicken milanese este de fapt un snițel de pui în crustă de pesmet și parmesan. Este tare bun, iar noi l-am mâncat zilele trecute la prânz cu o salată, dar merge de minune cu orice altă garnitură.
Acest pui milanez se face tare simplu, este foarte gustos și poate fi pregătit cu absolut orice ocazie, chiar și atunci când aveți invitați la masă. Dacă faceți mai multe porții, puneți-le într-o caserolă și băgați-le la frigider.
Mai jos vă arăt cât de ușor se face:
____________________________________
INGREDIENTE ( pentru două porții)
2 bucăti piept de pui
2 ouă
3 linguri făină
3-4 linguri pezmet
3-4 linguri parmezan sau grana padano ras
un pumn de pătrunjel tocat mărunt
Condimente după gust: sare, piper, boia, usturoi granulat
Pentru servit: mix de salată
*** măriți cantitățile în funcție de câte porții vreți să faceți
____________________________________
PREPARARE
Taie bucățile de piept de pui în jumătate (transversal), astfel încât să le deschizi în bucăti mai mari de carne.
Așează-le între două folii de plastic și bate-le de câteva ori pe un tocător cu ajutorul unui ciocan pentru carne.
Condimentează puiul după gust cu mixul de ingredientele menționate mai sus.
Pregătește 3 farfurii: una cu ouăle bătute, una cu făina și una cu un mix din pesmet, parmezan și pătrunjel.
,,Tăvălește” puiul pe rând prin pezmet, ouă și mixul de parmezan și pătrunjel, apoi prăjește puiul câte 2-3 minute pe fiecare parte până se rumenește frumos.
Amestecă într-un bol salata cu niște roșii, sare, piper și puțin ulei de măsline.
Așează bucățile de pui milanez pe o farfurie, iar deasupra lor pune o mână de salată și stropește cu lămâie.
A ieșit prea delicios și sper să faceți și voi rețeta cât de curând!
Cine face?
Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu
Vezi și alte rețete cu pui pe blog:
Pui in sos teriyaki
Frigarui de pui cu legume
Quesadilla cu pui si fasole
Pui cu parmezan si mozzarella
Gyros cu pui
Butter Chicken
Lasă un comentariu