Pulled pork sandwich

Această rețetă de Pulled Pork Sandwich este extrem de delicioasă și sunt sigură că o să te cucerească și pe tine. Se face mai ușor decât crezi și merită încercat acest pulled pork sandwich.

Pulled pork sandwich - foodieopedia.ro

,,Pulled pork” în traducere liberă ar venii fâșii din carne de porc, foarte fragedă, care se desface foarte ușor tocmai datorită frăgezimii.

O rețetă de pulled pork are nevoie de câteva ore de gătire în mod normal, însă la Instant Pot (model Duo Evo Plus 6) am reușit să scot o carnea super fragedă într-o oră. Ador acest Instant Pot pentru că îmi scurtează timpul de pregătire a multor rețete.

Un pulled pork sandwich se servește cu o salată coleslaw, însă eu am pus doar o simplă salată de varză roșie și niște castraveți murați. Chiflele folosite de mine sunt cele de burger pe care le găsești în orice supermarket.

Pulled pork sandiwch la Instant Pot - foodieopedia.ro

Touch-ul intereant pe care l-am adus acestei rețete de pulled pork sandwich este faptul că am folosit și bere negră în tot acest proces. Nu i-a dat gust amar, ci din contră a ajutat mult la frăgezime.

Facem rețeta împreună?

____________________________________
INGREDIENTE

1,5 kg pulpă de porc (se poate folosi și spată sau ceafă de porc)
Condimente pentru marinare: 2 lingurițe de sare, jumătate de linguriță de piper, 2 lingurițe de boia afumată sau dulce, 2 lingurițe de usturoi pudră, 2 lingurițe de zahar brun sau alb
400 ml. sos barbeque (am folosit cumpărat din magazin, dacă vrei poți să îl faci tu în casă)
330 ml. bere neagră
Pentru servit: chifle de burgers, varză roșie tăiată mărunt, condimentată cu sare și ulei, castraveți murați.

____________________________________
PREPARARE

Pentru început marinez carnea cu toate condimentele menționate mai sus pentru 3-4 ore. Se poate lăsa la marinat și peste noapte.

Pregătesc Instant Pot-ul pe funcția sauté, adaug o lingură de ulei în oală și rumenesc carnea de porc (întreagă) pe ambele părți timp de 3 minute.

Adaug în oală sosul barbeque și berea.

Pun capacul la Instant Pot și setez pe funcția ,,Pressure Cook”. Aleg din program carnea ,,pork”, apoi setez timpul de coacere la 45 de minute.

După 45 de minute, las Instant Pot-ul să se depresurizeze singur, mutând butonul de pe ,,Seal”, pe ,,Vent”.

Scot carnea pe un tocător, o rup în fâșii cu furculița, apoi o adaug din nou în oală.

O mai las 15-20 de minute, timp în care sosul se reduce.

Montez sandwich-ul: pun carnea de porc pe o chiflă, peste carne adaug varza roșie, iar deasupra felii de castraveți murați.

Îmi place mult de tot cum a ieșit acest pulled pork sandwich și clar devine preferatul nostru.

Pulled pork sandwich - foodieopedia

Rețeta video o găsești pe contul meu de Instagam: @nicoleta.catargiu

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu