Pulpe de pui cu ciuperci și mazăre verde este recomandarea mea pentru un prânz sau o cină lejeră. Este o rețetă ușor de preparat, fără prea multe complicații, și poate că nu e nimic sofisticat și nemaivăzut, dar vă asigur că este foarte gustoasă. Pulpele de pui se pot găti în mii de feluri, puiul fiind o carne ușoară, fără prea multe calorii, de aceea este poate una dintre cele mai consumate tipuri de carne.
Îmi place ca mâncarea din farfuria mea să fie făcută cu ingrediente simple și dacă se poate să fie gătită cu cât mai puține ingrediente posibile. Consider că o rețetă gustoasă nu are nevoie de o listă lungă de cumpărături. Pentru cea de azi am avut nevoie doar de 3 ingrediente de bază. Da, TREI!
Nu am inventat a cincea roată de la căruță cu acest preparat, dar sper să vină ca o inspirație pentru mulți dintre voi pentru masa de prânz sau cină. Și știi ce e cel mai interesant? Pentru această rețetă nu am folosit decât o tigaie. Oricum nimănui nu-i place să spele toate oalele și tigăile după ce face mâncare, așa că acest lucru este un bonus pentru noi toți.
Pulpele de pui cu ciuperci și mazăre la tigaie pot fi mâncate simple, fără nicio altă garnitură sau alături de o salată,
Iată și rețeta:
____________________________________
INGREDIENTE (pentru 3-4 porții)
8 pulpe pui inferioare (eu le-am scos pielea, dar poate fi opțional acest pas)
500 gr. ciuperci champignon
200 gr. mazăre verde congelată
2 cepe (eu am folosit 1 roșie și 1 albă)
ulei de măsline
Condimente: sare, piper, usturoi praf, boia dulce (după gust)
____________________________________
PREPARARE
Spală pulpele sub un jet de apă, curăță-le de eventualele impurități și înlătură pielea de pe ele. Dacă nu vrei să scoți pielea de pe pulpe, sari peste acest pas.
Condimentează-le cu sare, piper, usturoi praf, boia dulce (toate după gust), un pic de ulei de măsline. Lasă-le la marinat pentru 10-15 minute.
Curăță ciupercile de coajă și taie-le în ce mărime și formă dorești. Eu le-am tăiat pe lungul pentru că arată mai bine în farfurie.
A venit rândul cepelor: curăță și taie-le în bucăți mai mici.
Pune 3-4 linguri de ulei de măsline într-o tigaie și prăjește pulpele timp de 10-15 minute la foc mediu, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă parte, pentru a se prăji uniform. După ce s-au prăjit și s-a format o crustă aurie la suprafața lor, scoate-le pe o farfurie.
Călește cepele timp de 3-4 minute, la foc mic.
Adaugă ciupercile tăiate peste ceapa călită și sotează-le timp de câteva minute, până vezi că iese apă din ele. În momentul în care iese apă, adaugă pulpele de pui în tigaie, pune un pahar de apă peste ele (250 ml.) și lasă să fiarbă timp de 25-30 minute.
Întoarce pulpele de pe o parte pe cealaltă parte la jumătatea timpului pentru a se găti uniform. Dacă vezi că a scăzut apa, completează cu încă un pahar de apă. În ultimele 5 minute de gătire, adaugă mazărea verde în tigaie, pune apă dacă mai trebuie și lasă la fiert tot preparatul.
Gustă și vezi dacă mai trebuie condimentat.
Spor la gătit pulpe cu ciuperci! Să vă fie de bine!
Cu drag,
Nicoleta!
Vezi si rețeta:
Pulpe de pui cu legume la cuptor
Coq au vin. Pui in vin. Calatorie culinara in Franta
P.S. Nu uita să dai LIKE paginii de facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!
Click aici ⇒ Foodieopedia .
2 Comments
Romica Bocsa
ianuarie 12, 2017 3:08 pmPrecis voi incerca aceasta reteta si sper sa imi iasa la fel de apetisanta.
Foodieopedia
ianuarie 12, 2017 3:19 pmN-are cum să nu-ți iasă 😀 Eu am salivat ieri după poza pe care ai pus-o pe facebook cu pieptul de pui și cartofii dulci și toate nebuniile de acolo. Mi-ai dat idee de încă o rețetă 😉
Nu știu când o voi face, dar e pe listă 😀
Lasă un comentariu