Rețeta care îmi salvează orice prânz sau cină: pulpe de pui cu legume la cuptor. Bun, nimic complicat și să placă la toată lumea.
Cu toții cred că ne punem întrebarea: ,,astăzi ce să mai gătesc?”. Ei bine, când nu mai am nicio inspirație pentru prânz sau cină, fac un preparat cât mai simplu, care să nu îmi dea mari bătăi de cap și nici să umplu o listă întreagă de cumpărături. Aceste pulpe de pui cu legume la cuptor fac parte din acea categorie de preparate care mă salvează mereu când sunt în pană de idei.
Partea cea mai faină este că cu un astfel de preparat poți să improvizezi și să îl personalizezi după bunul plac. De exemplu eu am folosit câteva legume pe care deja le aveam în casă (cartofi, morcovi, ardei kapia, ceapă), însă mai puteam adăuga: conopidă, broccoli, dovlecel, sfeclă ciuperci s.a.m.d. Dacă nu vreți să faceți cu pulpte de pui, folosiți piept de pui în schimb.
Sper să vă inspire rețeta asta pentru următorul prânz sau cină când nu aveți idei ce să mai gătiți!
____________________________________
INGREDIENTE (2-3 porții)
5 pulpe superioare de pui (poți să folosești și copănele de pui sau chiar piept)
7-8 cartofi
2 morcovi
un ardei kapia
1 ceapă
o lingură de iaurt
2 linguri de ulei
Condimente după gust: sare, piper, usturoi pudră, boia
____________________________________
PREPARARE
Pune într-un bol pulpele, adaugă peste ele 1 lingură de iaurt, 1 lingură de ulei și condimente după gust. Amestecă și lasă la marinat timp de 2-3 ore.
Curăță legumele. Taie cartofii în rondele, morcovii în felii/bastonașe, ardeiul kapia în bucăți mai mici și ceapa în sferturi.
Așează legumele pe o tavă, stropește-le cu o lingură de ulei și condimentează-le după gust cu sare, piper și usturoi pudră. Amestecă-le.
Aranjează peste legume pulpele de pui.
Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 50-60 minute.
Servește cu poftă!
Poți să mai faci lângă și un sos sos tzatziki.
Vezi rețeta video pe Instagram:@nicoleta.catargiu
Lasă un comentariu