Pulpe KFC crocante la tine acasă, doar că într-o variantă mai sănătoasă: pulpe de pui învelite în fulgi de porumb, servite cu sos de smântână cu usturoi și cartofi wedges la cuptor. Un răsfăț ca la carte!
M-ar bate Bunul Dumnezeu dacă aș zice că în viața mea nu am mâncat de la fast-food sau că nu voi mai mânca niciodată. Ceea ce vreau eu sa spun, este faptul că dacă știi că ai o slăbiciune pentru produsele din acele localuri, cel mai indicat ar fi să ți le prepari tu acasă. Da, poate nu vor fi la fel de gustoase, dar măcar știi ce bagi în gură. Și da, poți să mergi și să te răsfeți o dată la nu știu cât timp la un fast-food, dar fă-o pe responsabilitatea ta.
Pulpele crocante de la KFC cred că sunt cele mai căutate. Cum să reziști acelui sunet crocant? Din acest motiv m-am gândit să vă prezint o rețetă prin care poți să faci pulpe KFC crocante la tine acasă.
Prin ,,sănătos” mă refer la faptul că, în momentul în care pregătești un fel de mâncare care se găsește și la fast-food-urile cunoscute, ai ocazia să folosești ingredientele pe care le vrei tu, să folosești tehnica de gătire pe care o vrei tu. De exemplu: cartofii pe care îi primești la fast-food sunt plini de ulei, gătiți poate în uleiul în care au mai fost prăjite alte 10 porții de cartofi. Ați prins ideea, nu?
Cartofii pe care i-am pregătit eu pentru această rețetă sunt făcuți în cuptor, pentru care am folosit doar 2 linguri de ulei de măsline. Vezi rețeta pentru cartofi wedges.
Iară cât de simplu poți să faci și tu aceste pulpe ca la KFC!
____________________________________
INGREDIENTE
1 kg pulpe
3 ouă
2-3 linguri de lapte
100 gr. făină integrală, 250 gr. fulgi de porumb
1 linguriță de: boia dulce, usturoi praf, busuioc uscat
2 linguri de muștar și sos de chili picant.
sare și piper după gust
Pentru sos: 250 gr. smântână sau iaurt grecesc, 2 căței de usturoi
____________________________________
PREPARARE
Ai nevoie de 3 boluri: într-un bol pune făina, piperul, boiaua, usturoiul praf, busuiocul și amestecă. Într-un alt bol bate cele 3 ouă cu un pic de lapte.
În cel de-al treilea bol pune fulgii de porumb mărunțiți într-un robot de bucătărie.
Eu am scos pielea de pe pulpe pentru că nu-mi place, dar dacă nu vrei, poți să sari peste acest pas. Scoate pielea de pe pulpe și spală-le sub un jet de apă. Pune-le într-un bol, peste care pune un pic de sare, piper, cele 2 linguri de muștar și sos chili picant. Amestecă.
Dă pulpele prin făină, apoi prin ou, iar ultima dată prin fulgii de porumb. Pune-le într-o tavă acoperită cu foaie de copt și unsă cu puțin ulei de măsline. Lasă-le la cuptor 45-55 minute la foc mediu (timpul poate să depindă în funcție de puterea cuptorului fiecăruia).
După ce s-au copt pulpele, poți să le servești alături de o porție de cartofi wedges la cuptor delicioși, un sos de iaurt cu usturoi sau pentru o variantă mai light, puteți să le mâncați alături de o salată.
Spor la găsiti și poftă bună!
P.S. Nu uita să dai LIKE paginii de Facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!
Click aici ⇒ Foodieopedia .
Lasă un comentariu