Quiche cu bacon si cascaval afumat

A trecut ceva vreme de când n-am mai făcut o tartă sărată, așa că am pus la cale un quiche cu bacon și cașcaval afumat tare delicios. Vă las pe voi să descoperiți rețeta mai jos.

Quiche cu bacon si cascaval afumat - foodieopedia

Știți de ce îmi place să fac astfel de tarte? Simplu. Pentru că se pot umple cu absolut orice dorim. De data asta eu am făcut acest quiche cu bacon, pentru culoare am pus ceapă verde și ardei kapia, iar ca brânzeturi am folosit cascaval afumat de la Delaco. În schimbul legumelor propuse de mine puteți să folosiți broccoli, conopidă, dovlecel, sparanghel, roșii, ciuperci, spanac, iar în locul baconului puteți să adăugați somon afumat, cârnăciori, șuncă etc. Sau chiar să omiteți produsele din carne și să faceți un quiche vegetarian.

Quiche cu bacon si cascaval afumat - foodieopedia

Crusta se face extrem de simplu, din făină, unt și ou. Eu am avut un ajutor de nădejde, robotul de bucătărie, însă se poate face și cu mâna. Îmi place tare mult cum se combină partea ușor cocrantă a crustei, dar fragede, cu umplutura fină și moale.

Sper să vă placă rețeta și să o pregătiți și voi cât de curând!
____________________________________
INGREDIENTE

Pentru crustă
250 gr. făină albă
130 gr. unt rece
1 ou rece
3 linguri apă
1 praf de sare

Pentru umplutură
150 gr. cascaval afumat Delaco
150 ml. smântână lichidă
50 ml. lapte
4 ouă
2 ardei kapia tăiați cubulețe
3 fire de ceapă verde tăiate mărunt
100 gr. bacon tăiat cubulețe, prăjit
sare după gust

Quiche cu bacon si cascaval afumat - foodieopedia
____________________________________
PREPARARE

Cum facem crusta

Într-un robot de bucătărie punem făina, untul tăiat cubulețe, praful de sare și blendăm 5-10 secunde. În bolul robotului punem oul, blendăm și adăugăm treptat cele 3 linguri de apă până aluatul se adună ca într-o bilă.

Quiche cu bacon si cascaval afumat - foodieopedia

Acoperim aluatul într-o folie alimentară și îl băgăm la frigider pentru 30 minute.

Îl scoatem din frigider, îl întindem cu sucitorul pe masa acoperită de făină, suficient de mult încât să încapă în tava de tartă (am folosit una cu diametrul de 24 cm).

Așezăm aluatul întins în tavă, îl aranjăm, apoi tăiem excesul de aluat care a rămas peste margine. Cu ajutorul unei furculițe împungem tava din loc în loc.

Punem peste aluatul din tavă foaie de copt, iar în foaia de copt boabe de fasole și pre-coacem crusta pentru 20 minute, la 180°C. Boabele de fasole ajută ca mijlocul crustei să nu se umfle.

Quiche cu bacon si cascaval afumat - foodieopedia

Cum pregătim umplutura

Cât timp crusta se coace, punem într-un bol ouăle, smântâna lichidă, laptele, sare după gust și le amestecăm.

După ce s-a copt crusta adaugăm la baza ei cașcavalul afumat dat pe răzătoare, baconul crocant (prăjit), ceapa verde și ardeii kapia tăiați mărunt, iar peste acestea adăugăm amestecul de ouă, smântână și lapte.

Băgăm tava la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 40-45 minute.

Lăsăm quiche-ul să se răcească, apoi tăiem în felii potrivite.

Serviți alături de o salată la oricare masă a zilei sau la orice ocazie specială se ivește în viața voastră.

Quiche cu bacon si cascaval afumat - foodieopedia

Poftă mare!

Cu drag, Nicoleta!

 

Altă rețetă de quiche de pe blog:
Quiche cu ciuperci si Emmentaler

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu