Raffaello cu ricotta si cocos

Mi-au plăcut dintotdeauna bomboanele raffaello pentru că iubesc cocosul, așa că m-am hotărât să fac o variantă mai simplă și asta a ieșit: raffaello cu ricotta și cocos.

Raffaello cu ricotta si cocos - foodieopedia

Ca să fiu dreaptă, această idee de a face raffaello cu ricotta mi-a dat-o soția unchiului meu. Mi-am adus aminte că ea mi-a spus cândva că le face cu ricotta, așa că am trecut la treabă. Se fac extraodinar de simplu și nu mi-am imaginat vreodată că ies așa de bine și cu ricotta, având în vedere faptul că unele rețete sunt cu lapte condensat sau cu lapte praf și unt.

Raffaello cu ricotta si cocos - foodieopedia

Mai mult decât atât, eu zic că varianta asta este și mai slab calorică și nici atât de dulce pentru că am folosit îndulcitor din Stevie de pe Vegis.ro. Cocosul se simte extrem de bine, gustul ricottei fiind acoperit în totalitate de acesta. Textura este moale, iar surpriza din mijloc, bucata de migdală să știți că nu lipsește. Am respectat acest pas.

Raffaello cu ricotta si cocos - foodieopedia

Sper să vă placă această idee de a face raffaello cu ricotta și cocos și să pregătiți și voi aceste bombonele!
____________________________________
INGREDIENTE
350 gr. ricotta
200 gr. nucă de cocos
100 gr. îndulcitor stevie (poți să folosești și zahăr)
30 bucăți migdale crude
Extra 50 gr. nucă de cocos pentru ,,tăvălit” bomboanele la final

Raffaello cu ricotta si cocos - foodieopedia
____________________________________
PREPARARE

Într-un bol pune: ricotta, nuca de cocos și îndulcitorul. Amestecă totul cu o lingură.

Pune bolul la frigider pentru o oră.

Lasă migdalele la hidratat într-un bol cu apă călduță timp de 30 minute. Cu grijă decojește coaja migdalelor. Sfat: poți să razi puțin coaja cu cuțitul la început, apoi să o decojești cu degetele.

Raffaello cu ricotta si cocos - foodieopedia

După ce a stat compoziția la frigider și s-a întărit, ia un pic din compoziție, așeaz-o în palmă aplatizând-o, iar în mijloc așează o migdală decojită. Adună compoziția peste migdală, apoi formează biluțe.

Sfat 1: Poți să formezi biluțe de ce dimensiuni vrei tu, dar indicat ar fi să le faci cât mai mici pentru a face cât mai multe bomboane.

Sfat 2: Am pus la hidratat 30 de migdale pentru că am estimat că atâtea bomboane vor ieși și nu m-am înșelat. În cazul în care vă ies mai multe bomboane puteți să puneți și migdale cu tot cu coajă.

Tăvălește biluțele prin restul de nuca de cocos rămasă. O parte din nuca de cocos poți să o tragi la tigaie, câteva secunde, la foc mic, amestecând constant, ca să se rumenească.

Bomboanele raffaello cu ricotta și cocos pot fi servite imediat.

Rezistă câteva zile bune la frigider într-o caserolă cu capac.

Raffaello cu ricotta si cocos - foodieopedia

Să vă fie de bine!

Cu drag, Nicoleta!

Vezi și rețeta mea de: Bomboane Snickers

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu