Ravioli la cuptor cu mozzarella ați gătit vreodată? Dacă nu, acum aveți ocazia perfectă pentru că vin în ajutorul vostru cu modalitatea de preparare. Vă promit că o să vă placă!
Am primit acești mini-ravioli de la mama din Italia și mă tot gândeam la o rețetă, așa că m-am uitat prin frigider, am văzut câteva ingrediente și am zis că sigur îmi iese ceva bun. Am făcut ravioli în sos de roșii cu mozzarella și busuioc, adică ce poate fi mai italienesc decât asta?
Mi-a plăcut mult că nu este o rețetă complicată, are ingrediente la îndemâna oricui, se face extrem de rapid și este delicioasă. Poate fi mâncată la prânz sau cină și ori de câte ori ești în pană de idei de rețete. Ba chiar poți să o pregătești cu o seară înainte (să fierbi pastele și să le amesteci cu sosul), iar a doua zi pur și simplu să pui în practică ultimul pas, adică să bagi la cuptor tava cu ravioli în sos de roșii, iar deasupra să pui mozzarella.
Ei bine, cui i-am făcut poftă?
____________________________________
INGREDIENTE (2 porții)
200 gr. ravioli (eu am folosit mini ravioli umpluți cu carne de vită, sunt aduși de mama din Italia, însă poți să folosești orice alt tip de ravioli)
100 gr. mini-mozzarella
800 gr. sos de roșii
1 lingură pastă de roșii
1 pumn frunze de busuioc (6-8 frunze)
3-4 căței de usturoi
sare și piper după gust
____________________________________
PREPARARE
Pune ravioli la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj, într-o oală cu apă și 1 linguriță de sare.
Între timp ne apucăm de sos.
Călește cei 3 căței de usturoi zdrobiți, apoi adaugă pasta de roșii. Amestecă cu o lingură de lemn, după care adaugă sosul de roșii, busuiocul tăiat mărunt, sare și piper după gust. Amestecă și lasă să fiarbă la foc mic timp de 2-3 minute.
Adaugă ravioli în sos și amestecă.
Pune ravioli cu sos într-un vas termorezistent, nivelează frumos, așează biluțele de mozzarella deasupra, apoi bagă tava/vasul la cuptorul preîncălzit la 180°C, până când vezi că mozzarella este topită deasupra (5-7 minute).
Eu am folosit două vase special pentru pozele de la final, dar poți să folosești un singur vas sau tavă pătrată/dreptunghiulară de aproximativ 20X20 cm.
După acest timp, scoate tava/vasul din cuptor, lasă să se odihnească aproximativ 5 minute (nu de alta, dar frigeeee), apoi servește cu poftă acești ravioli la cuptor cu mozzarella.
Cu drag, Nicoleta!
Alte rețete de paste la cuptor:
Penne la cuptor cu mozzarella
Budinca de paste cu branza de vaci
2 Comments
Alexandra Voicu
noiembrie 24, 2023 6:36 pmNico, merge sa pun cascaval in loc de mozarella, nu? 😁
Foodieopedia
ianuarie 29, 2024 9:30 amSalut! Acuma am gasit commentul. Da, merge perfect si cascaval.
Lasă un comentariu