Restaurant Nativ – degustare meniu nou

Unde e mâncare bună, HOP și eu! Am auzit că au meniu nou la Restaurant Nativ și nu puteam să ratez ocazia asta, așa că dusă am fost la degustarea noului meniu.

Despre Restaurant Nativ v-am mai povestit și aici, pe blog, dar și prin câteva postări pe Instagram. Este un loc unde mă simt foarte bine, pentru că tocmai locul este de așa natură încât să mă facă să mă simt în largul meu și să tot revin.

Restaurant Nativ Cluj-Napoca - foodieopedia.ro

Meniul lor se ghidează după 3 principii:

  • ingrediente de origini românești
  • atenția producătorului față de produs
  • simplitatea în farfurie

La Restaurant Nativ mergi pentru o călătorie a gusturilor, dar și pentru o experiență culinară de tipul ,,from farm to table”. Și când zic ,,călătorie a gusturilor”, mă refer tocmai la faptul că într-o singură farfurie s-ar putea să ai 3-4 ingrediente din 3-4 locuri diferite din România, pentru că Nativ folosește doar ingrediente 100% românești. 

Noul meniu de la Nativ este îmbogățit cu produse de sezon și este așa cum mă așteptam și cum promite mereu: simplu, dar unde gustul primează.

APERITIV

La aperivit ne-am luat o porție de sote de ciuperci locale cu unt Torockoi, verdețuri de grădină și usturoi, cu turte coapte pe fontă.

Meniu restaurant Nativ Cluj - foodieopedia.ro

Nu știu cum să vă explic, dar am simțit că acele ciuperci tocmai au fost culese și pregătite în secunda următoare. Foarte bun acest sote de ciuperci, iar împreună cu turtele de casă au fost ce trebuie pentru a ne deschide apetitul pentru felurile principale.

FEL PRINCIPAL

Frigărui de pui în turte coapte pe fontă, sos de iaurt cu usturoi copt și salată de pătrunjel cu orez integral cultivat în România.

Da, cultivăm orez în România și găsești preparate cu acest orez la Nativ, în Cluj-Napoca.

Restaurant Nativ Cluj - foodieopedia.ro

Restaurant Nativ Cluj-Napoca - foodieopedia.ro

Puiul a fost fraged, suculent și l-am servit în două turte homemade, cu salată verde și ceapă murată. Salata de pătrunjel cu orez a fost foarte fresh și seamănă mult cu tabbouleh.

Ravioli cu vită coaptă încet în sos de ciuperci locale

Meniu nou la Restaurant Nativ Cluj - foodieopedia.ro

A fost preparatul lui Sergiu, dar am gustat și eu din el. Extrem de buni acest ravioli cu vită! Raviolii au fost homemade, vita din interior era shredded (mărunțită) și gustoasă, iar sosul de ciuperci a îmbinat foarte bine toate gusturile.

Ah, era să uit vinul. Ne-am luat Dealul Negru de la Crama Jelna, un vin rose pe care îl bem mereu când mergem la Nativ.

DESERT

Am încheiat degustarea cu două deserturi de vis.

Chiar m-am bucurat să văd că au reintrodus înghețata de pâine. Am mai mâncat înghețata aceasta și anul trecut și a fost ca o retrăire de amintiri din copilărie. Bunica ne dădea mereu să mâncăm lapte cu pâine și zahăr. Sunt sigură că mulți ați mâncat asta când erați mici. Noh, imaginați-vă nebunia asta sub formă de înghețată! Fix același gust îl are.

Pe ici pe colo vei simți și puțin crocant pentru că pâinea a fost prăjită înainte. Un deliciu!

Restaurant Nativ Cluj-Napoca 2- foodieopedia.ro

Dacă ajugeți la Nativ și găsiți asta în meniu, musai să vă luați înghețata de pâine.

Sergiu și-a luat ,,Dulcele Casei”, care este un pandișpan însiropat, cu fructe de sezon (căpșuni), înghețată de busuioc, miere de Dapis și cremă de unt.

Meniu nou la Restaurant Nativ Cluj Napoca - foodieopedia.ro

Strigă a vară acest desert, de la fructele folosite, până la înghețata super fresh. Înghețata de busuioc a fost o surpriză plăcută pentru mine.

Restaurantul Nativ este de neratat, fie că sunteți din Cluj-Napoca, fie dacă veniți în vizită în oraș și o să vă dau câteva motive: 

  • calitatea ingredientelor
  • gust desăvârșit
  • preparate inedite
  • susții producătorii locali (am zis la început că folosesc doar ingrediente 100% românești)
  • pentru că este o experiență și guști (la propriu) din povestea fiecărui producător local prin ingredientele puse în farfurie
  • atmosfera și personalul drăguț

 

Sper că v-am făcut poftă și că v-am convins să le treceți pragul cât de curând!

 

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu