Sunt un mare fan cottage cheese, perlue din brânză de vaci, cum vreți voi să-i ziceți. Ideea e că în ultima vreme am tot mâncat la micul dejun această banana split cu cottage cheese, fructe de pădure și nuci și pentru că îmi place atât de mult, m-am gândit să vă arăt și vouă rețeta.
Acesta nu e o banana split clasică pe care o știm cu toții, adică cu înghetață, ci cu brânză de vaci. Nu știu câți dintre voi v-ați dat seama, dar pe acest blog eu încerc să reinterpretez multe rețete clasice și să le fac într-un mod mai sănătos. Ei bine, faptul că am înlocuit înghețata cu brânza de vaci este un mare plus. Înghețata este plină de zahăr, pe când o brânză de vaci slabă în grăsimi este foarte sănătoasă pentru că are un aport caloric redus, este o sursă excelentă de proteine, conține calciu și multe alte minerale.
În ceea ce privește rețeta de azi, nu pot să zic că am inventat-o eu. Înainte o mâncam altfel, pur și simplu puneam într-un bol brânza de vaci și adăugam restul ingredientelor deasupra. Dar cum mie îmi place ,,să mă joc” în bucătărie, am zis să o reinterpretez și să o fac sub formă de banana split
Iată ce a ieșit!
____________________________________
INGREDIENTE (pentru o porție)
1 banană mare
2-3 linguri de brânză de vaci Cottage Cheese
câteva bucăți de miez de nucă
1 mână de fructe de pădure (pentru ornat)
1 mână de fructe de pădure (pentru sos) *opțional
____________________________________
PREPARARE
Nimic complicat: taie banana în jumătate și pune-o pe o farfurie. Deasupra celor două jumătăți de banană pune 2-3 linguri de cottage cheese, apoi ornează cu fructe de pădure și nuci.
Sosul de fructe de pădure
Pentru sosul de fructe de pădure ai nevoie de: o mână de fructe de pădure, 1 lingură de suc de lămâie, 2 lingurițe de zahăr (merge și fără zahăr), 2-3 linguri de apă. Pune toate ingredientele într-o cratiță și lasă-le la foc mic, timp de 5 minute, amestecând din când în când, până când sosul se îngroașă. Sosul de fructe de pădure este opțional, poți să pui în schimb deasupra bananei split 2 lingurițe de miere de albine.
Îmi place să mănânc acest preparat la micul dejun pentru că mă încarcă de energie, dar cu siguranță poate fi mâncat și ca un desert sau o gustare nevinovată. Eu zic că poți să uimești pe oricine cu această rețetă, este foarte simplă de făcut și nu-ți ia mai mult de 5 minute.
Să aveți poftă!
Cu drag,
Nicoleta!
LIKE Foodieopedia pe facebook pentru a fi la curent cu ultimele rețete! Click AICI .
4 Comments
Ana
februarie 13, 2017 4:47 pmAbia ce am descoperit blogul tau, dar sunt nerabdatoare sa fac aceast preparat, dar am o intrebare si anume: fructele de padure, sunt acele fructe de padure inghetate din supermarkerturi?
Foodieopedia
februarie 13, 2017 5:25 pmSalut! Da, fructele sunt înghețate, dar dacă dorești poți să folosești fructe de pădure proaspete. Mai găsești prin supermarketuri afine, zmeură și căpșuni. Poți să faci un mix și să le folosești.
Rebeca Zaharia
ianuarie 13, 2017 11:22 pmTocmai am incercat acest desert. Este absolut delicioasa! Ma gandesc sa impresionez invitatii cu acest preparat atat de simplu si gustos. Multumesc pentru ca ai impartasit cu noi! Ma bucur ca te-am descoperit si astept sa mai incerc alte retete. Succes!
Foodieopedia
ianuarie 13, 2017 11:28 pmCu drag! Mă bucur că ai încercat și că ți-a plăcut. Este un super desert nevinovat, numai bun de mâncat 😀
Lasă un comentariu