Brie la cuptor cu fructe de padure

Brânză brie la cuptor cu fructe de pădure, migdale feliate, mentă și miere este un deliciu pe care n-ai vrea să-l împarți cu nimeni. Dulce, acrișor, cremos, moale, crocant, practic o explozie de gusturi și texturi.

Brie la cuptor cu fructe de padure - foodieopedia.ro

Am văzut peste tot poze cu acest gen de preparat și pentru că m-a tentat enorm, m-am decis să-l fac și eu. Dacă sunteți aici de ceva vreme, știți deja că brânzeturile sunt preferatele mele, iar brânza brie este undeva în top tocmai datorită texturii. Pentru această rețetă am folosit Petit Brie de la Ile De France, care are o textură cremoasă, cu un gust dulceag și ușor de nuci.

Brânza brie coaptă o văd așezată pe masă ca un aperitiv, de unde fiecare poate să taie câte o bucățică și să o întindă pe o felie de pâine crocantă. Închide ochii și imaginează-ți acest moment. Mie deja mi se face poftă din nou.

Brie-la-cuptor-cu-fructe-de-padure-foodieopedia.ro

Pentru a scoate maxim din acest preparat, ai nevoie de mici artificii. Aceste ,,artificii” se numesc topping-uri. Ceea ce pui deasupra brânzei brie, va determina și gustul final. Poți să faci combinații dulci, dar și sărate, totul rămâne de preferințele tale.

Modalități de servire

  • alături de fructe proaspete: mere, pere, ananas, căpșuni, afine, merișoare, piersici (alege fructul tău preferat)
  • fructe uscate: caise, smochine, curmale, merișoare
  • gemuri sau dulcețuri preferate
  • oleaginoase: migdale, alune, fistic, nucă
  • ceva crocant: felii de pâine prăjită, crackers
  • ierburi aromatice: în funcție de combinațiile pe care dorești să le faci, poți să adaugi mentă, cimbru, rozmarin, busuioc
  • pentru combinațiile sărate aș alege să pun deasupra: ardei roșii copți + usturoi, roșii cherry trase la tigaie + busuioc, pesto și roșii uscate, ciuperci trase la tigaie cu usturoi și cimbru sau simplu cu unt topit, usturoi și cimbru.

Pe cuvânt de foodie, sincer vă spun că aș fi tot stat să o fotografiez la cât de bine arată, dar deja pofta era prea mare, așa că repejor am savurat-o. Ceea ce vă sugerez și vouă, imediat ce o scoateți de la cuptor, săriți pe ea, pentru că e mai bună cât timp este caldă.

Brie la cuptor cu fructe de padure - foodieopedia.ro

Sper să vă placă și să încercați și voi brie la cuptor!
____________________________________
INGREDIENTE
125 gr. Petit Brie Ile de France
100 gr. fructe de pădure proaspete sau congelate: mure, zmeură, coacăze
2 linguri migdale feliate
câteva frunze de mentă proaspătă
Opțional: 1 lingură miere

Brie la cuptor cu fructe de padure - foodieopedia.ro
____________________________________
PREPARARE
Scoate brânza brie din cutie și așeaz-o pe o tavă acoperită cu foaie de copt. Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 15 minute, până vezi că devine moale.

În acest timp, taie bagheta de pâine în felii mai mici și rumenește-le într-o tigaie normală sau într-o tigaie grill. Ai grijă să întorci feliile de pe o parte pe cealaltă ca să se rumenească uniform.

Brie la cuptor cu fructe de padure - foodieopedia.ro

Într-o tigaie adaugă migdalele feliate și lasă-le câteva secunde la foc mic până când observi că se rumenesc. Ai grijă să nu le arzi!

După cele 15 minute, timp în care brânza brie a stat la cuptor, scoate-o și așeaz-o pe platoul pe care urmează să o servești.

Adaugă deasupra fructele de pădure, câteva felii de migdale rumenite, iar lângă așează feliile de baghetă crocante. Opțional (eu aș zice necesar), pune și 1 lingură de miere sau orice alt îndulcitor lichid preferat.

Cum servești?

Cu un cuțit tai o parte din brânza brie și o ungi pe o felie de pâine crocantă, iar deasupra așezi fructe de pădure.

Brie la cuptor cu fructe de padure - foodieopedia.ro

Nimic nu se compară cu o brânză moale, caldă, miere, fructe de pădure ușor acrișoare, încununate cu o felie de pâine rumenită și crocantă.

Servește-o ca un aperitiv, gustare sau la una dintre mesele principale.

Brie la cuptor cu fructe de padure - foodieopedia.ro

Neaparat să încercați și voi!

Cu drag, Nicoleta!

 

P.S. Vezi rețeta mea de Clafoutis cu afine și brie dacă ești fan acestui gen de brânză.

 

Mă găsești și pe:

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/nicoleta.catargiu/

FACEBOOK: https://www.facebook.com/foodieopedia/

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

2 Comments

  • Sergiu
    iunie 15, 2020 12:08 pm

    Arata ca un tort! Imi ploua in gura deja.

    • Foodieopedia
      iunie 15, 2020 2:15 pm

      Chiar că arată ca un tort. Un D E L I C I U ! 🙂

Lasă un comentariu