Ciuperci la cuptor cu emmentaler

Îmi plac mult ciupercile și le pregătesc în multe feluri, însă de curând mi-am adus aminte de una dintre rețetele pe care mama le făcea des: ciuperci umplute la cuptor cu tot felul de legume. Eu am mai adăugat și brânză emmentaler pentru că este una dintre preferatele mele.

Ciuperci la cuptor cu branza emmentaler - foodieopedia

Rețeta aceasta de ciuperci la cuptor este extrem de versatilă și este o idee bună pentru momentele în care dorești să faci ceva bun într-un timp scurt, dar și cu puține ingrediente. Ciupercile pot fi umplute și cu carne, însă eu am optat pentru o variantă vegetariană și am făcut un amestec din ardei kapia, ceapă verde și codițele de la ciuperci. Deasupra am pus și un pic de brânză emmentaler de la Delaco.

Ciuperci la cuptor cu branza emmentaler Delaco- foodieopedia

Sunt potrivite ca o masă principală alături de alte preparate sau ca mici aperitive la diverse ocazii. Mama le făcea des la zilele de nașteri, de sărbători și mereu dispăreau rapid de pe platou.

Ciuperci la cuptor cu branza emmentaler - foodieopedia

Sper să vă placă rețeta și să o pregătiți și voi cât de curând!
____________________________________
INGREDIENTE
500 gr. ciuperci champignon mari
70 gr. brânză emmentaler Delaco
1 ardei kapia tăiat cubulețe
2 fire de ceapă verde tăiată mărunt
sare, piper și cimbru uscat după gust

*cimbrul poate fi opțional dacă nu vă place
____________________________________
PREPARARE

Scoate codițele de la ciuperci, curăță-le și taie-le mărunt.

Curăță ciupercile de coajă.

Pune într-o tigaie codițele de la ciuperci tăiate mărunt, ardeiul kapia tăiat cubulețe și cele 2 fire de ceapă tăiate mărunt. Condimentează după gust cu sare, piper și cimbru uscat. Amestecă și lasă-le la călit pentru 2-3 minute, cât se se înmoaie un pic legumele.

Ciuperci la cuptor cu branza emmentaler - foodieopedia

Umple ciupercile cu legumele călite, așează-le pe o tavă acoperită cu foaie de copt, apoi bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 10 minute.

După cele 15 minute, scoate tava și pune deasupra ciuperilor câte un pic din brânza emmentaler dată pe răzătoare.

Bagă din nou tava la cuptor și lasă la cuptor 5-7 minute, cât se topește brânza deasupra.

Scoate tava din cuptor, așează ciupercile umplute cu emmentaler pe un platou să se răcească, apoi servește cu poftă!

Ciuperci la cuptor cu branza emmentaler - foodieopedia

Să vă fie bine!

Cu drag, Nicoleta!

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu